В редица гръцки региони единният данък за собствениците на недвижими

...
В редица гръцки региони единният данък за собствениците на недвижими
Коментари Харесай

Нови данъци върху имотите въвежда Гърция

В редица гръцки райони единният налог за притежателите на недвижими парцели – ENFIA ще бъде нараснал. Министерството на финансите на южната ни съседка реши също по този начин да се промени зонирането на заплащане на данъка. Това значи, че региони, в които до момента данъкът е бил по-нисък, притежателите към този момент ще заплащат по-висок. Общо в Гърция има 10 216 обособени зони. ENFIA ще бъде нараснал в 3792, а в 2122 ще бъде понижен. Ще остане без смяна в 3792 зони. От измененията на данъчната ставка управляващите чакат да влеят в държавния бюджет 2.65 милиарда EUR.

По данни на министерството на финансите 23% от популацията, или 1.4 млн. души ще платят по-малко ENFIA. За 62%, което е 3.9 млн. души няма да има смяна в налога и те ще платят сума аналогична на тази от предходната година.

Налогът стартира от 20 EUR, само че доближава доста по-висока сума, изключително в случай че става дума за крайбрежието и туристическите зони. Годишно нарастването за един парцел ще варира от 50 до 200 EUR. Минималната сума ще е 50 EUR.

Що се отнася до компаниите, над 60% от тях ще заплащат по-нисък ENFIA.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР