В редица големи италиански градове като Рим, Торино, Флоренция, Милано

...
В редица големи италиански градове като Рим, Торино, Флоренция, Милано
Коментари Харесай

Продължават протестите в Италия срещу Covid-мерките

В редица огромни италиански градове като Рим, Торино, Флоренция, Милано и Неапол тази нощ се организираха митинги против ограниченията анти-Covid. Станаха съществени конфликти с полицията.

Протестите обгръщат Италия поради последните ограничавания като затваряне на фитнес залите, плувните басейни и уреди за спортуване на жителите, на заведенията от 18 часа и прелюдия вечерен час от 23 до 5 часа локално време в редица огромни градове.

Мирни денем на заинтригуваните браншове и рискови вълнения през нощта – е картината на негодуванието на Апенините. Най-драматична бе тя в Торино. След като показаха недоволството си пред постройката на регионалната администрация, протестиращите разрушиха витрините на най-луксозната улица виа Рома.

Използвани са бомбички и други запалителни средства, които провокираха пожар пред спектакъл „ Реджо”.

От разрушените магазини и заведения протестиращите са обрали каквото им попадне. Задържани са 5-ма души.

Според полицията митингите са проведени от екстремисти като взимат присъединяване и най-крайните почитатели на огромните футболни тимове. В Рим, министър председателят Джузепе Конте се срещна с представители на протестиращите, като им подсигурява, че ще получат компенсации.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР