В редица европейски държави влизат от днес нови ограничителни мерки

...
В редица европейски държави влизат от днес нови ограничителни мерки
Коментари Харесай

Европа се самоизолира! Нови ограничения на Стария континент заради Covid-19

В редица европейски страни влизат от през днешния ден нови ограничаващи ограничения в опит да се ограничи набиращата от ден на ден мощ втората вълна на пандемията.

От през днешния ден в Англия е в действие цялостна карантина. До началото на декември ще може да се излиза на открито единствено за работа, за извършване на покупки на артикули от първа нужда, за посещаване на доктор или за физически извършения.

От през днешния ден в Италия се вкарва вечерен час. След 22 ч. няма да може да се излиза на открито, без основателна причина. Търговските центрове няма да работят в почивните дни, ще затворят и музеите.

В Полша работа преустановят кината и множеството магазини в комерсиалните центрове, а просветителната система минава напълно онлайн. В страната бяха регистрирани рекордните над 27 хиляди новозаразени за денонощие. Това е ниво, близо до прага, след който държавното управление може да наложи национална карантина.

За първи път от началото на пандемията Съединените щати доближиха шест цифрен връх на новозаразени за денонощие. Вчера там са открити над 102 хиляди инфектирани.

На този декор Русия приканва жителите си да не пътуват в чужбина, в случай че не е извънредно неотложно.

Властите в Норвегия посъветваха да се заобикалят даже пътуванията в страната.

А Китай, откъдето стартира да се популяризира новият ковид, разгласи, че краткотрайно няма да позволява поданици на Англия, Белгия и Филипините за ограничение на новите случаи на Covid-19, привнесени от чужбина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР