В речите си пред Общото събрание на ООН, които заради

...
В речите си пред Общото събрание на ООН, които заради
Коментари Харесай

Тръмп нападна Китай заради “чумата“ COVID-19, Си Цзинпин му отговори

В речите си пред Общото заседание на Организация на обединените нации, които поради пандемията бяха произнесени във видеоформат президентите на Съединени американски щати и Китай Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и Си Цзинпин продължиха конфликта си, акцентира френският в "Либерасион ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно беше единственият присъстващ персонално в залата водач. Той подсети, че светът е изправен пред най-тежката здравна рецесия на нашето време, най-тежките стопански разтърсвания и най-голямата загуба на работни места от Голямата меланхолия, както и пред нови закани против човешките права. В същото време светът се движи в доста рискова посока, акцентира Гутериш, като прикани да се избегне "нова Студена война ", при която "двете най-големи международни стопански системи да разделят света, всяка със свои лични търговски и финансови правила, собствен интернет и свои благоприятни условия в областта на изкуствения разсъдък ".

Час по-късно след апела на Гутериш Тръмп насочи необикновено остра подигравка против Китай, като прикани Организация на обединените нации да държи Пекин виновен за дейностите му при започване на коронавирусната рецесия. В отговор посланикът на Китай в Ню Йорк съобщи, че "не би трябвало да отстъпваме пред политическия вирус " и отхвърли обвиняванията против своята страна. В записаното си изказване Си Цзинпин прикани да се завърши с метода на мислене, разделящи света на блокове и "да се откажем от идеологическите разногласия и клопката на конфликта на цивилизациите ".

Президентът на Съединени американски щати заложи на същите националистически позиции, които към този момент е излагал на други международни конгреси, като акцентира способността на Америка да реализира "мир посредством мощ " и усъвършенстваните оръжия, с които разполага. За разлика от предходната година, в залата нямаше задоволително делегати, с цел да се чуе реакцията на събралите се дипломати, отбелязва в. "Вашингтон пост ". Но Тръмп не можеше да прикрие какъв брой е уединен пътят, стихотворец от неговата администрация. Съединени американски щати насочиха нападки в Организация на обединените нации против водещи организации като Световната здравна организация и се пробват да реализират възобновяване на интернационалните наказания против Иран, което съгласно множеството им близки съдружници не подхожда на правните правила. От своя страна Си Цзинпин се възползва от опцията да се показа като бранител на интернационалния ред, който Вашингтон погазва, без да мисли, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР