В реч пред Общото събрание на ООН българският президент Румен

...
В реч пред Общото събрание на ООН българският президент Румен
Коментари Харесай

Румен Радев: За последната година международната общност няма пробив при разрешаването на значими конфликти

В тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации българският президент Румен Радев съобщи, че през последната година интернационалната общественост не е постигнала пробив при разрешаването на нито един важен спор по света. По думите на президента Организация на обединените нации има принадлежности за ходатайство и превъзмогване на спорове.

Първата част от речта на Радев се концентрира върху политики на Организация на обединените нации за решение на световните проблеми. Втората част беше отдадена на нерешените спорове в Сирия, Либия и Източна Украйна. Освен това той засегна и напрежението в Персийския залив.

Радев посочи и за значимостта на филантропичните рецесии, подбудени в регионите с нерешени спорове. Сред заканите той открои тероризма и ксенофобията.

Снимка: Габриела Наплатанова

Също по този начин акцентира за потребността от добросъседство на Западните Балкани.

Президентът подчертава върху тероризма и екстремизма като продължаващи да съществуват закани. По данни на Организация на обединените нации повече от 55 хиляди души, главно дами и деца, са арестувани в териториите на Халифата, от които 11 хиляди са хипотетични фамилии на бойци от ИДИЛ.

„ Обявената военна победа над така наречен Халифат на ИДИЛ предишния март не бе задоволителен, с цел да донесе мир на раздирания от войни район на Близкия Изток”, акцентира президентът.

Радев прикани за намиране на политическо решение в Сирия, като удостовери още веднъж българската позиция за две страни по Близкоизточния кротичък развой и прикани за стабилизиране на Либия, която е насочна точка за част от бежанските потоци в Европа.

„ България поддържа тясното съдействие сред Европейски Съюз и Международната организация за миграция, чиято цел е увеличение на броя на непринудено завърналите се и възстановяване на изискванията в центровете за задържане в Либия”, добави той.

Оценката му за ситуацията в Източна Украйна беше избрана като извънредно несигурна, а политиката на Иран като „ будеща надълбоко безпокойство”.

Президентът разгласи, че неотложно следва да бъде обещано предпочитано значение на ограниченията за понижаване на напрежението в Персийския залив, с цел да се избегнат по-нататъшни произшествия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР