В разгара на зимния сезон заведенията в област Смолян ще

...
В разгара на зимния сезон заведенията в област Смолян ще
Коментари Харесай

РЗИ-Смолян иска да затвори заведенията в областта, Пампорово и Девин под ножа

В разгара на зимния сезон заведения та в област Смолян ще бъдат затворени. Това е поискало локалното РЗИ , а притежателите на заведения та са решени да стачкуват.

" Останахме шокирани от заповедта на РЗИ. Тя гласи, че би трябвало да се затворят нощните клубове ", изясни пред Нова тв притежателят на заведения в Пампорово Димитър Красногорски. По думите му, неговото заведение е работило нощес, защото още не е получил публична заповед.

В обща декларация от Асоциацията на заведения та в България показват подготвеност за митинги. " Ние напълно ще застанем на страната на здравните органи, само че в последна сметка не мисля, че казусът е в нощните клубове. Не мисля, че има някакво огромно значение дали ще си тръгнат в 23 или в 01 ч. ", уточни той.

Собственикът на заведение напомни затварянето на сектора през предходната година, като уточни, че в случай че и в случай че през тази бъдат подхванати тези ограничения, ще са на ръба на банкрута. " Сега ни следва заплащане на сметките за ток и на заплатите за декември. Ще ни бъде доста мъчно. Затова сме подготвени на всевъзможни дейности, с цел да се спасим от банкрут ", добави Красногорски.

По думите му страната няма да може да помогне на притежателите с толкоз средства, колкото са им нужни. " Ако продължим да работим, ще се оправим и тази година. През 2021 година бяхме напълно затворени, в този момент в случай че ни затворят, просто няма накъде ", предизвести той.

Оттук нататък Красногорски се надява страната да помогне и на възможна анулация на заповедта на РЗИ за Смолянска област.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР