В разгара на страстните дни Движение Гергьовден с тревога следи

...
В разгара на страстните дни Движение Гергьовден с тревога следи
Коментари Харесай

Движение "Гергьовден" с иронична декларация за "ограничена операция по деисторизация на Македония"

В разгара на буйните дни Движение Гергьовден с паника следи все по-обърканата национална политика във връзка с двустранните договаряния с Република Северна Македония за нейното присъединение към Европейски Съюз. Това пишат в декларация до медиите от Движение " Гергьовден ".

Ето и цялата позиция на групировката:
Скъпи сестри и братя по орис,

В разгара на буйните дни Движение Гергьовденс паника следи все по-обърканата национална политика във връзка с двустранните договаряния с Република Северна Македония за нейното присъединение към Европейски Съюз.

Както се разбра след чуването на външната министърка в Народното събрание, България, като извънредно богата страна, може да си разреши поддържането и провеждането на две външни политики. На външната министърка и на министър-председателя.

Две външни политики виждаме и във връзка с войната сред Русия и Украйна, дори в ръководещата коалиция има четири външни политики. А може би са и пет, доколкото и президентът нещо приказва понякога. Ориентираме се по това, че му мърдат устните.

Вероятно средства за целия този разкош са били пренасочени от спрените поправки на пътищата.

В тази връзка предлагаме най-малко една от външните ни политики да обмисли лимитирана интервенция по деисторизация на Македония.

Това решение, несъмнено, би трябвало да бъде квалифицирано взаимно от Генералния щаб на армията и Института по история към Българска академия на науките.

Операцията би могла да се организира сред Разпети петък и Възкресение, с цел да има и символно, с изключение на практическо значение, като се трансформира в символ за възкресение на добросъседските връзки сред двете страни. Операцията е редно да покрие цялата територия на българската архиепископия от 1018 година, наричана още Охридска архиепископия, заличена неканонично със султанско ирадие през 1767 година по гледище на тогавашния цариградски патриарх, гъркът Самуил Ханджери.

Очевидно е, причините, които българската страна излага в така наречен смесена историческа комисия не са задоволително безапелационни и предлагането ни е да бъдат подкрепени и от българските военновъздушни сили.

В навечерието на най-светлия християнски празник, ознаменуващ успеха на вярата над гибелта, считаме че всички исторически причини са изчерпани и се причисляваме към констатацията на Уилсън Чърчил (нобелов лауреат за литература за историческите му проучвания и книги), че Балканите имат повече история, в сравнение с могат понесат. В този смисъл деисторизацията би следвало да получи поддръжка и от вигите и от торите, доколкото Чърчил се е изявявал ту от едните, ту от другите.

Деисторизацията с лимитирани военни средства без подозрение ще смъкна напрежението към значими за бъдещото въпроси като националността на Гоце Делчев, Даме Груев, Яне Сандански или Никола Вапцаров, ще направи безпредметни разногласията какво тъкмо е било Самуиловото Царство, или има ли народност луната.

Факт е, че Българо-Северно Македонските връзки бяха най-хубави през десетте месеца, когато смесената историческа комисия не работеше.
Деисторизацията на нашите братя и сестри от територията на страната Северна Македония е светла национална задача, за която си коства да жертваме даже Лена Бориславова, изпращайки я във Виенската опера.

Ние имаме вяра, че с Възкресението на Спасителя, Господа наш Иисус Христос ще възкръснат и нашите очаквания за национално помиряване на всички български народи, намиращи се в състава на други народи.

Мирни и светли и възкресни дни!
Скоро е Гергьовден!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР