В разгара на лятото, голяма част от българите все повече

...
В разгара на лятото, голяма част от българите все повече
Коментари Харесай

Гилотина за шезлог и чадър вече и в Гърция, дерат нашенци с по...

В разгара на лятото, огромна част от българите от ден на ден избират да избягат на плаж до прилежаща Гърция, вместо на родното море. Мислите за ледено фрапе и кристална вода карат всеки да преглътне километричната опашка на границата. Разбира се, друга причина за "бягството " отвън рамките на България са относително по-ниските цени по гръцките курорти, спрямо тези на Свети Влас, Слънчев бряг, Лозенец и така нататък, разяснява trafficnews.bg.

В Гърция обаче също се изучиха и към този момент удоволствието да стоиш на първа линия на плажа също се заплаща. Става въпрос за бийч бар La Roca, на един от най-красивите плажове, близо до България – Амолофи, където, с цел да си позволите лукса да сте в непосредствена непосредственост до водата към този момент ще коства с 10 евро, а на втора линия ще ви коства 5 евро.



Нашенци споделят, че надценката се вкарва към касовата записка, според от мястото, на което се намираш. В цената от 10 евро се включва потреблението на три огромни шезлонга, един дребен и един барбарон.

Оскъпяването е въведено напълно неотдавна, защото през миналата седмица всичко е било постарому.



Плажът-магнит за нашенците се намира на 2 километра от Неа Перамос по пътя преди Кавала.

Въпреки това, надали новите цени ще доведат до отлив на туристите, поради всички останали блаженства, които предлага райското място.



Напливът на нашенци към южната ни съседка е скочил с 25% по отношение на предходната година по същото време. По-малко отпадъци и по-слабо застрояване – това са аргументите, заради които 51% от участници в анкета избират да вървят на отмора в Гърция, а не у нас.

Същевременно, у нас туризмът е на автопилот, а изненадите с шокиращи цени на чадъри и шезлонги по 30-40 лв. или минерална вода за 11 лв. те дебнат на всички места.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР