В разгара на летния сезон добрата хидратация е изключително важна.

...
В разгара на летния сезон добрата хидратация е изключително важна.
Коментари Харесай

Детокс вода – хидратираща, свежа и с огромни ползи за тялото

В разгара на летния сезон положителната хидратация е извънредно значима. Необходимото количество вода, което би трябвало да изпиваме дневно, постоянно ни се коства непостижимо, а има и хора, които не обичат безвкусния усет на водата.

Именно детокс водата може да помогне, с цел да бъдем оптимално хидратирани, споделя каналът.
 Причини да стартирате деня си с чаша вода  Причини да стартирате деня си с чаша вода  Причини да стартирате деня си с чаша вода  Причини да стартирате деня си с чаша вода
Детокс водата е вода, към която може да прибавим плодове, зеленчуци или билки. Тя съдържа малко калории и за разлика от соковете има ниско наличие на захар.

Можем да включим детокс водата по време на хранителен режим, при детоксикация, в случай че упражняваме интензивно или просто желаеме да разнообразим всекидневния банкет на вода.

 вода плод плодове iStock

Как да си я приготвим?

Към няколко литра студена или топла вода се прибавят късчета плодове, зеленчуци или билки, като колкото повече съставки има, толкоз по-силен ще е ароматът. Водата може да престои и в ледник за няколко часа.

 вода плод плодове iStock

Желателно е да не оставяме добавките във водата прекомерно дълго време, с цел да не стартират да се разлагат. Някои от честите комбинации за детокс вода включват краставица и мента, лимон и джинджифил, ягода и босилек, портокал и лимон, любеница и мента и други

Детокс водата може да помогне при намаляване, детоксикация и по-добро храносмилане. Тя ще балансира рН на тялото ни, ще ускори имунитета и ще повдигне настроението ни. Колкото по-наситени са съставките, които прибавяме към водата, толкоз по-големи изгоди ще имаме от нея.
 Чаша вода на празен корем: ритуалът, който би трябвало да започнете още през днешния ден  Чаша вода на празен корем: ритуалът, който би трябвало да започнете още през днешния ден  Чаша вода на празен корем: ритуалът, който би трябвало да започнете още през днешния ден  Чаша вода на празен корем: ритуалът, който би трябвало да започнете още през днешния ден
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР