В разгара на крипто бума през 2017 г. имаше хора,

...
В разгара на крипто бума през 2017 г. имаше хора,
Коментари Харесай

Мъж от Тексас вложи всичките си спестявания в земя от метавселената

В разгара на крипто взрива през 2017 година имаше хора, които започнаха безрасъдни финансови ходове, с цел да си обезпечат място на пазара.

Холандецът Диди Тайхуту се трансформира в национална сензация, откакто продаде къщата, колата, велосипедите си и други скъпи движимости, с цел да си купи биткойни, когато цената на водещата криптовалута беше единствено 900 $.

Въпреки че залогът му, в последна сметка, се изплати, други, които се причислиха към еуфорията на върха, изгубиха доста пари.

В момента метавселената наподобява като идната огромна печеливша договорка. По тази причина мъж от Тексас залага цялото си финансово бъдеще на тази технология.

Джъстин Рийд е вложил всичките си спестявания от 18 000 $ в парче виртуална земя, оповестява електронното издание BTC Peers.

Дигиталният имот, наименуван Khorum Coast, се намира във видеоиграта Entropia Universe.

"Знам, че е полуда да кажеш на някого, че си станал виртуален притежател на земя и си вложил спестяванията си в това. Но аз имам вяра в Entropia Universe. Можех да отворя пекарна с парите си, само че сигрурно никой нямаше да си купи от моите хлебчета. С тази инвестиция просто усещам, че имам повече надзор ", изяснява Рийд.

Рийд играе онлайн игри от към 20 години и даже е печелил действителни пари от това. Затова не е изненада, че вижда прочут капацитет в метавселената.

Що се отнася до Entropia, видеоиграта разполага с модел на микроразплащания, който разрешава на играчите да вършат пари в действителния свят от транзакции в играта. Виртуалните недвижими парцели са един от методите за облага. Джъстин Рийд, да вземем за пример, получава "данъчни доходи от всичко, което другите играчи биха намерили, когато копаят на неговия виртуален "имот ".

Досега Рийд е спечелил към 1200 от играта, откогато е купил Khorum Coast през март.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР