В Районна прокуратура-Пловдив е образувана преписка след постъпила справка от

...
В Районна прокуратура-Пловдив е образувана преписка след постъпила справка от
Коментари Харесай

Прокуратурата се захвана с въздуха в с. Шишманци

В Районна прокуратура-Пловдив е формирана кореспонденция след постъпила информация от отдел „ Икономическа полиция “ към ОД на МВР-Пловдив във връзка направено замерване в с. Шишманци, общ. Раковски, обл. Пловдив за непорочност на въздуха от мобилна лаборатория на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив.

Изследването е осъществено откакто на 12.08.2019 година е зародило запалване на боклуци на територията на Депо за неопасни боклуци и „ Инсталация за биологично разграждане по закрит прийом “, ситуирани на територията на с. Шишманци, обл. Пловдив. Анализът от замерването на непорочност на въздуха от мобилната лаборатория на Регионална инспекция за опазване на околната среда сочи, че има минимално завишаване на индикаторите на фини прахови частици във въздуха в региона на община Раковски. По първични данни няма заплаха за здравето на живущите в региона.

Районна прокуратура-Пловдив прави инспекция за вероятно закононарушение срещу околната среда - член 352 алинея 1 от Наказателния кодекс. Срокът на приключването е едномесечен. Проверката е предоставена на чиновници на отдел „ Икономическа полиция “ към ОД на МВР-Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР