"В ръцете си скоро ще държим краен продукт, който може

...
"В ръцете си скоро ще държим краен продукт, който може
Коментари Харесай

Искат държавна помощ за БГ ваксината за COVID-19

"В ръцете си скоро ще държим краен артикул, който може да бъде тестван и да бъде употребен за разширено тестване. Това е същото, което имат сега няколко компании, които афишират по медиите ", съобщи в изявление за БНР доцент Андрей Чорбанов, шеф на департамент "Имунология " в Института по микробиология на Българска академия на науките, по отношение на информацията, че скоро България ще има първообраз на своя ваксина.

Ученият акцентира, че всички артикули на всички компании са безусловно разнообразни. Той уточни, че има общоприети процедури, които би трябвало да бъдат преминати, с цел да влезе имунизацията в приложимост.

"Ние създаваме прототипа, след което би трябвало извънредно мощна интервенция или на страната, или на компания, или на двете ", посочи доцент Чорбанов и разяснява, че в други страни присъединяване на страната в този развой е доста сериозна: "Зад всяка една разработка по света стои много сериозна държавна интервенция ".

По думите му след приключването на научната работа следва административната: "Без намесата на страната това няма по какъв начин да се случи ", безапелационен беше доцент Андрей Чорбанов.

Според него няма да бъде обезпечена сигурността на една ваксина, в случай че изпитванията бъдат направени за няколко месеца, тъй като общоприетите процедури са по-бавни и изискват повече наблюдаване, най-много директни проби, при които ваксинирани хора се тестват с вируса, с цел да се откри ефикасността на имунизацията: "В противоположен случай ще изпаднем в положение, хората да бъдат ваксинирани с артикул, който няма да ги отбрани ".

Като релативно меки дефинира той въведените противоепидемични ограничения в България и акцентира, че би трябвало да се акцентира на отбраната на групите от хора, които са най-уязвими: "Това изисква активизиране на доста огромен държавен запас, за въвеждане на доста целенасочени ограничения и делене на рисковите групи от тези, които би трябвало оптимално бързо да преминат вируса, с цел да няма евентуални носители ".

Правилата за налагане на карантина би трябвало да са идентични за всички, акцентира доцент Чорбанов и посочи, че най-малко 3-4 дни би трябвало да са минали от контакт със инфектиран, с цел да регистрира PCR пробата съответен резултат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР