В растенията откриха скритата способност да абсорбират CO2. Ново изследване

...
В растенията откриха скритата способност да абсорбират CO2. Ново изследване
Коментари Харесай

Растенията на Земята могат да ни спасят от климатична гибел

В растенията откриха скритата дарба да всмукват CO2. Ново проучване демонстрира, че растенията на Земята могат да играят по-значителна роля в поглъщането на CO2 от атмосферата, в сравнение с се смяташе до момента.

Работата, оповестена в списание Science Advances, опровергава предходните прогнози и сочи, че реалистичното екологично моделиране демонстрира увеличение на поглъщането на въглерод от растенията.

Изследването, извършено под управлението на Юрген Кнауер от Института по околна среда в Хоксбъри, акцентира значимостта на отчитането в климатичните модели на най-важните физиологични процеси, такива като вътрешната успеваемост на листата, температурните корекции и разпределението на питателните субстанции.

Въпреки че това изобретение дава вяра, специалистите предизвестяват да не се самоуспокояваме. Кнауер акцентира, че засаждането на дървета не е вълшебното решение на казуса и приканва за продължение на напъните за понижаване на въглеродните излъчвания.

Изследването разрешава да се допусна, че естествените решения, като наново залесяване и възобновяване на горите, биха могли да окажат по-значително и продължително влияние върху намаляване на изменението...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР