В ранния следобед на съботния ден на главния път между

...
В ранния следобед на съботния ден на главния път между
Коментари Харесай

Полицаи от Долни Дъбник спасиха живота на млад шофьор със сериозен сърдечен проблем

В ранния следобяд на съботния ден на основния път сред селата Горни и Долни Дъбник мъж, движещ се с колата си зад полицейски патрул, няколко пъти подал светлинни сигнали. Униформените спрели, а зад тях спряло и аудито.

Шофьорът споделил на полициите, че изпитва стягане и мощни болки в гърдите и търси подпомагане, тъй като не може да продължи да кара. Патрулиращите служители на реда Ценков и Вълкадинов реагирали неотложно - уведомили за случая в районното ръководство, единият поел ръководството на аудито, а другият пилотирал начело с патрулката.

За 7 минути те транспортирали 22-годишния мъж до болница в Плевен, където той е диагностициран със сериозен сърдечен проблем и е настанен за лекуване. Според мнението на медиците бързото отклоняване на пациента за оказване на профилирана помощ е избавило живота му.

Младши автоконтрольор Ценко Ценков - чиновник на районно управление (на МВР) - Долни Дъбник, и служител на реда Ангел Вълкадинов - лидер на патрулен автомобил, са препоръчани за награждаване, допълват от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР