В рамките на утрешния 10 декември Столична община въвежда безплатни

...
В рамките на утрешния 10 декември Столична община въвежда безплатни
Коментари Харесай

Безплатен буферен паркинг за гражданите, които оставят колата и се възползват от градски транспорт

В рамките на утрешния 10 декември Столична община вкарва безвъзмездни буферни паркинги, за всички жители, които оставят колата си и употребяват градски превоз.

Причина за решението са повишените стойности на фини прахови частици през днешния ден. Освен това се взема поради прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла на следващия ден, оповестиха от пресцентъра на Столична община.
Зам.-кмет: За момента не се постанова въвеждане на „ Зелен билет ” в София Йоана Христова разяснява, че се чака "леко превишение " на нормата т.е. фини прахови частици до два пъти над разрешеното
Продължават и изключителните инспекции на източници на замърсяване.

От общината приканват жителите, които имат опция, да не употребяват персоналните си коли, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на различно отопление.
И тази заран въздухът в София е замърсен Има превишения на равнищата на фини прахови частици над пет пъти в някои квартали
Продължава да се следи настоящата конюнктура и готовността при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да вкара „ зелен билет “.

На уеб страницата https://air.sofia.bg всички жители могат да наблюдават в действително време измерваните стойностите на ФПЧ, прогнозите за идващите дни, както и спомагателните ограниченията, които Столична община вкарва, в дните с по-високи равнища на замърсяване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР