В рамките на Стратегическия диалог на високо равнище – форум

...
В рамките на Стратегическия диалог на високо равнище – форум
Коментари Харесай

Американци ще спасяват въглищните ни тецове

В рамките на Стратегическия разговор на високо ниво – конгрес за съвещания и съдействие по световни, районни и двустранни въпроси от съвместен интерес за Република България и Съединените американски щати министър Теменужка Петкова се срещна с представители на Департамента по енергетика на Съединени американски щати. Това заяви ведомството на Петкова.

В срещата участваха дипломат Херо Мустафа, заместник-асистент секретарят по ръководство на чисти въглища и въглерод към организацията „ Енергия от изкопаеми горива “ към Департамента по енергетика на Съединени американски щати Лоу Хъркман, Анджелос Кокинос, доктор Джеймс Адамс от Държавния департамент на Съединени американски щати.

Обсъдена бе опцията за съдействие във връзка с опазване потенциала на въглищните централи в България, употребявайки опита и създадените технологии в Съединени американски щати. По думите на министър Петкова те обезпечават над 46% от производството на електрическа енергия за страната. Значителни са разноските на централите за закупуване на излъчвания през последните години, което оказва въздействие върху цената на създаваната от тях електрическа енергия. Отбелязано бе, че държавната Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ влага над 1.2 милиарда лева в пречиствателни уреди.

От Департамента по енергетика на Съединени американски щати показаха информация за проучвания и развиване на енергийни системи на основата на въглища, както и за хващане и предпазване на въглерод. Двете страни се сплотиха към опцията за съдействие за опазване работата на топлоелектрическите централи в България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР