В рамките на специална пресконференция, министър-председателят на Македония Зоран Заев

...
В рамките на специална пресконференция, министър-председателят на Македония Зоран Заев
Коментари Харесай

Зоран Заев: Македонският народ ще говори завинаги на македонски език

В рамките на специфична конференция, министър-председателят на Македония Зоран Заев акцентира, че никой не би трябвало да лимитира правото на жителите да се произнесат свободно на референдума на 30 септември, като в същото време прикани опозицията да не бяга от отговорност, предава скопският ефирен канал „ Телма “, представен от " Фокус ".

„ Всеки от нас е задължен да поеме отговорността за бъдещето на нашата страна. Не позволявайте на никого да Ви лиши от правото да излезете и да изберете. Аз се наемам да почитам резултата от референдума, без значение какъв е той.

Вярвам в решението на нашите жители, че Македония ще бъде, ще стане член на Европейски Съюз и НАТО. Македонският народ ще приказва вечно на македонски език. С гласуването на референдума няма да позволите на никого да държи Македония като пленник. Опозицията желае да ни спре, 10 години може да стигне до съглашение. В продължение на години те упорстват за референдум и в този момент, когато Народното събрание реши, че гласът на народа би трябвало да бъде чут, те избягаха. Това е време за основни решения, а не за бягство.

Обръщам се към всички почитаеми членове на ВМРО-ДПМНЕ, нашата врата е отворена за Вас. Поех риска и направих крачка напред за бъдещето на Македония. Направете верния ход, в този момент е моментът за смели и патриотични решения. Ние се движим напред и никой не може да ни спре ", увери Заев на конференцията, свикана след насрочването на референдума за името.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР