В рамките на специализирана полицейска операция, проведена в сряда от

...
В рамките на специализирана полицейска операция, проведена в сряда от
Коментари Харесай

Спецоперация във Варна: Задържаха 31-годишен наркодилър с над 80 дози дрога

В рамките на профилирана полицейска интервенция, извършена в сряда от чиновниците на Трето районно ръководство на Министерство на вътрешните работи Варна, е арестуван 31-годишен мъж.

Задържаният варненец е прочут на полицията и осъждан.

Служителите на реда са намерели в жилището му електронна везна, пари, 71 бр. пликчета с метамфетамин, 16 бр. пликчета с марихуана и 2 бр. полиетиленови торбички с хероин.

Веществените доказателства са конфискувани и приложени към формираното досъдебно произвеждане.

Варненският областен съд дефинира най- тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 31-годишния Сашо И. Той е притеглен в качеството на обвинени за владеене и разпространяване на опиати.

Досъдебното произвеждане е формирано на 17 януари тази година по разказа на Трето районно управление (на МВР) – Варна. При претършуване на жилището на мъжа са били конфискувани наркотични субстанции – марихуана и амфетамини, както и електронна везна. Наркотикът е бил разпределен в авансово готови характерни пакетчета на дози. В хора да следствието са били разпитани и очевидци, които са удостоверили, че Сашо И. им е разпространявал неразрешените от закона субстанции. По делото е приложена и информация за съдимост на лицето, от което е видно, че 31-годшният мъж е осъществил актуалното действие в изпитателния 3 годишен период на осъждането си с влезнала в действие присъда на 19.04.2022 година на Районен съд – Варна. Отново за същото закононарушение.

Обвиняемият и бранителят му помолиха съда за по-лека мярка – „ домакински арест “. Мотивите - Сашо И. има адресна регистрация, както и малко дете, за което се грижи.

За да реши каква мярка за неотклонение да дефинира, съдът е длъжен да съобрази две кумулативни предпоставки. Първата е от събраните по делото доказателства да може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието, а втората - да съществува действителна заплаха от укриване или осъществяване на закононарушение от обвинените.

Състав на Варненския областен съд, реши че все още са събрани задоволително доказателства, от които да се направи обосновано съмнение, че Сашо И. е съпричастен към закононарушението, за което е притеглен в качеството на обвинен. Съдът уточни, че фактически по делото не са налице данни, от които да се изведе извод за действителна заплаха за укриване на лицето. Не по този начин стои въпросът обаче във връзка с риска 31-годишният мъж да извърши закононарушение, поради свидетелството му за съдимост. Настоящото действие се явява осъществено в изпитателния период на предходното му наказание, още веднъж за същото по тип тежко съзнателно закононарушение, което сочи за неговата упорита незаконна предприемчивост. За правосъдният състав мярката „ домакински арест “ не е подобаваща, защото има данни, че разпространяването на опиатите е било реализирано от вкъщи на обвинения. Поради изложените съображения, Варненският областен съд дефинира, че по отношение на него най- съответната първична мярка за неотклонение, която следва да търпи е най- тежката - „ задържане под стража “.

Определението на съда може да бъде обжалвано в 3-дневен период от през днешния ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР