В рамките на проведеното днес оперативно съвещание министърът на вътрешните

...
В рамките на проведеното днес оперативно съвещание министърът на вътрешните
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Балканският път през България вече не е предпочитан от мигрантите

В рамките на извършеното през днешния ден оперативно заседание министърът на вътрешните работи Калин Стоянов сложи пред участниците два съществени акцента, предпочитани за Министерството на вътрешните работи –  ефикасното противопоставяне на незаконната миграция и ограниченията, свързани с пътната сигурност, оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

От началото на септември м.г. следим трайна наклонност на понижаване на мигрантския напън. Това се регистрира и в отчет на Фронтекс, съгласно който Балканският път през България към този момент не е желан. Расте и броят на върнатите мигранти от България, най-много към страните по генезис. Анализът демонстрира, че сме на прав път, акцентира министър Калин Стоянов и съобщи, че  постигнатото би трябвало да се резервира и затвърди. В удостоверение на това вътрешният министър посочи, че все още вървят процеси по назначение на нови чиновници и тяхното образование. Предстои доставка на 360 вископроходими автомобила за Главна дирекция " Гранична полиция “.

В рамките на една година е изменена наклонността във връзка с пътнотранспортния травматизъм.  Постигнато е понижение на жертвите на тежки пътни произшествия, очевидно е засилена контролна активност, вижда се, че към този момент наказванията доближават до нарушителите, означи министър Стоянов. Той моли за реализирането на още по-засилен надзор на пътя. Сподели, че Министерство на вътрешните работи инициира оферти, убийството на пътя, породено от пияни и дрогирани водачи, както и поради превишена скорост, да се квалифицира като съзнателно ликвидиране по Наказателен кодекс. Според него размерът на санкциите по Закона за придвижване по пътищата е невисок и би трябвало той доста да бъде повишен.

Независимо, че към днешна дата има 16 по-малко починали, това не би трябвало да ни успокоява, разяснява основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Живко Коцев. Той прикани шефовете на регионални дирекции да демонстрират нужната гъвкавост  и реакция съгласно динамичността. Напомни, че кардинално дните петък-неделя са най-рисковите и уточни, че екипите би трябвало да са готови и за упования по-интензивен трафик с настъпването на пролетния сезон.  Призова да се ускори контролът и наличието на униформените, където най-често се следи нарушаване на скоростните режими и се случват тежки пътнотранспортни произшествия.

Оперативното заседание се организира по предписание на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. В него участваха ръководителите на основните и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи и техните заместници, шефовете на дирекции " Миграция “, " Вътрешна сигурност “ и " Инспекторат “, на районните дирекции " Гранична полиция “ и началниците на зоналните жандармерийски ръководство.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР