В рамките на очакваното е, след появата на бебето на

...
В рамките на очакваното е, след появата на бебето на
Коментари Харесай

Учени със заключение: младите родители ги чакат 6 години безсънни нощи

В рамките на предстоящото е, след появяването на бебето на родителите да будуват - предстоят им няколко месеца (при някои - година-две).

Уж по-късно детето стартира да спи обикновено и мама и баща възвръщат предходния си режим.

Ново проучване на английски учени обаче сподели, че нещата надалеч не стоят по този начин ведро. То сочи, че  на младите родители им се постанова да прекарат общо не по-малко от 6 години безсънни нощи, откакто в живота им се появи дете.

И едвам след това биха могли вероятно да поспиват по-спокойно. 

Дори детето да е тръгнало на учебно заведение (което във Англия е на 4-годишна възраст), то без да желае лишава родителите си от сън приблизително по 15-20 минути всяка нощ. При това майките губят 22 минути, а бащите - 14. Без значение какъв брой е огромно детето, в по-голямата част от случаите, то се буди нощем и търси родителско внимание. Причините са разнообразни - може да е сънувало кошмари или да е болно. Проблем е, че даже и дребното да спи умерено, майките не съумяват, поради високото равнище на стрес и безредици. След като един път организмът им е привикнал на непрекъснато будене през нощта и напрежение, е мъчно да се върне в нормалния си темп.

В проучването са взели участие 4600 родители, като от нарушавания на съня, зародили поради нуждата да се грижат за децата си, страдали по-често майките, в сравнение с бащите.

Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР