В рамките на изминалия ден са установени общо 19 водачи,

...
В рамките на изминалия ден са установени общо 19 водачи,
Коментари Харесай

19 пияни и 15 дрогирани са заловени на волана за ден

В рамките на миналия ден са открити общо 19 водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол - седем от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 12 - с над 1,2 на 1000, един е отказал тестване, оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 15 водачи, петима са отказали да бъдат тествани, предава.

Общо 8446 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата, сочат междинните резултати, обявени от Министерство на вътрешните работи. 

Извършен е надзор на 10 662 водачи и пасажери. Съставени са 2346 фиша и 604 акта за открити административни нарушавания. Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции или техни аналози, както и ръководство на транспортни средства от неправоспособни водачи. 

От систематизираните данни по метода „ линеен надзор " са тествани 1968 моторни транспортни средства и 2473 водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 667 фиша и 167 акта за открити административни нарушавания. Установени са трима водачи, карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, четима - с над 1,2 на 1000. Двама са засечени да ръководят под въздействието на наркотични субстанции или техните аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, систематизирани към 16:00 часа през днешния ден, прецизират от Министерство на вътрешните работи. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР