В рамките на Европейската програма за образование, обучение, младеж и

...
В рамките на Европейската програма за образование, обучение, младеж и
Коментари Харесай

ОУ “Стоян Михайловски“ работи съвместно с училища от Румъния, Италия, Гърция, Турция и Литва

В рамките на Европейската стратегия за обучение, образование, юноша и спорт „ Еразъм+ “ ОУ “Стоян Михайловски “ гр. Варна работи по двугодишен план „ ИНОВАТИВНИ МЕЖДУПРЕДМЕТНИ УРОЦИ “ по основна активност (КД2) „ Сътрудничество за нововъведения и продан на положителни практики ”.

От 21 до 25 май учебното заведение беше хазаин на заключителната работна среща по плана.

Гостите бяха посрещнати с обичайните самун и сол. С песни, танци и пиеси на британски език учениците поздравиха гостите. Директорът на учебното заведение госпожа П. Мандажиева приветства гостите. Разходката из учебната постройка впечатли сътрудниците. На специфичен щанд бяха изложени материали, направени от възпитаници по другите действия на плана. Като знак на мира и единение сред страните – сътрудници в небето над учебното заведение полетяха красиви бели гълъби.

В хода на работната намира се направи оценка на равнището на осъществяване на дейностите по плана. Отвори се капсулата на времето, в която сътрудниците бяха сложили упованията си от плана.

Гостите бяха приветствани и от името на община Варна в лицето на госпожа Лилия Христова – шеф на дирекция „ Образование и юношески действия “.

Партньорите се срещнаха със забележителностите на Варна - Катедралата, Археологическия музей, Римските терми, Драматичния спектакъл, Морската градина. В хода на визитата беше проведена екскурзия до остарялата столица Велико Търново, и с.Арбанаси.

Работата по стратегическите партньорства в региона на образованието включва действия, които предизвикват разпространяването на най-хубавите практики за преподаване и учене, развиване на новаторски способи и образователни стратегии, професионално развиване. Проектът способства за повишение квалификацията на учителите посредством обновени новаторски тактики и потребление на модерни просветителни технологии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР