В рамките на една година ще бъдат построени 319 000

...
В рамките на една година ще бъдат построени 319 000
Коментари Харесай

Ердоган обеща да построи 319 000 жилища в засегнатите от трусовете райони за една година

В рамките на една година ще бъдат издигнати 319 000 жилища в регионите, наранени от унищожителните трусове. Това заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Президентът се обърна към турския народ във видеопослание по случай идния Рамазан байрам. Той за следващ път изрази съболезнования на целия народ и най-много на хората, изгубили околните си при разрушителните трусове със мощ 7,6 и 7,7 на 6 февруари в Югоизточна Турция.

Тази година поради болката от загубата на хората при земетресенията на 6 февруари, посрещнахме и прекарахме месеца Рамазан с мъка. Още един път показвам съболезнования и поисквам самообладание на нашия народ поради починалите над 50 000 души при земетресенията и при наводненията, уточни Ердоган.

Той посочи, че турските управляващи не са оставили сами потърпевшите при земетресенията и наводненията.

Ердоган заяви, че по-голямата част от отломките в зоната на бедствието са отстранени и че в границите на една година ще бъдат издигнати 319 хиляди жилища.

Започнат е процесът на строителство на над 100 хиляди жилища в засегнатите от " бедствието на века " зони, сподели президентът, като добави, че се възнамерява да бъдат построени 650 000 нови жилища.

Вярваме, че връщането на хората в района ще се форсира още повече с отварянето на още учебни заведения след празника, уточни Ердоган.

С Божията помощ, след привършване на изборите на 14 май с поддръжката на нашия народ, ще подсигуряваме, че възобновяване и реконструкцията на района, обиден мощно от земетресенията, ще продължи без спиране, даде обещание президентът, представен от Българска телеграфна агенция.

На 14 май в Турция ще се състоят президентски и парламентарни избори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР