В рамките на днешния ден товарен автомобил със събраните до

...
В рамките на днешния ден товарен автомобил със събраните до
Коментари Харесай

Дарения, събрани от седемте общини от област Кърджали, заминават за пункта в Одрин


В рамките на днешния ден товарен автомобил със събраните досега материални дарения от седемте общини на област Кърджали за потърпевшите от земетресенията в прилежаща Турция ще отпътуват за разпределителния пункт в Одрин. Това съобщи пред публицисти кметът на Кърджали доктор инж. Хасан Азис, съобщи Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 187
Той акцентира, че оповестените от общинските администрации в района акции имат увеличаваща се поддръжка и благодари на жителите на общината за съпричастността им, за проявената човечност. " Това е същинският комшулук, който демонстрираме ", разяснява кметът. По думите му, още с разкриването на пункта в Кърджали през вчерашния ден е имало хора, които незабавно са се отзовали. И с цел да не връщат хора, от през днешния ден ще бъде удължено времето, в което пунктът в Кърджали ще работи. Той се намира в кв. " Студен бунар " (до Строителния техникум) и ще е отворен в часовете от 08:00 до 20:30 часа.

" Десетки са хората, пристигнали през вчерашния и през днешния ден, като усещане прави, че измежду тях има и възпитаници, купили по нещо и пристигнали да го дарят ", сподели кметът. Той открои значимостта на това оповестената акция да бъде подкрепена в първите ѝ дни, с концепцията потърпевшите от засегнатите региони да бъдат подкрепени в най-нужния миг. Обясни, че поддържа непрекъсната връзка с сътрудника си от побратимената на Кърджали турска община Одрин, както и с валията там. 

Кърджалийският кмет сподели също, че в района има хора с близки потърпевши или умряли при земетресението в Турция. Сподели, че се е видял с някои от тях, чул е техните разкази за обстановката там. " В момента ние им спомагаме с каквото можем – с телефонни диалози, диалози с кметове, с валийството ", изясни доктор инж. Хасан Азис.

Той разгласи, че с районния мюфтия и с отец Петър са решили, с изключение на оповестените към този момент начинания, да бъдат проведени няколко взаимни такива, в поддръжка на потърпевшите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР