В рамките на 3-4 месеца от въпросните 57 одита, задържани

...
В рамките на 3-4 месеца от въпросните 57 одита, задържани
Коментари Харесай

Новият директор на Сметната палата: До месец ще се представят всички изостанали одити

В рамките на 3-4 месеца от въпросните 57 одита, арестувани през годините по някакви съображения, са останали единствено 7. С детайлности не мога да се срещна, тъй като всеки одит е най-малко 1000 страници. Според поисканата от мен информация ми споделиха, че до месец всички инспекции ще бъдат предоставени, някои са от 2014-2015 година. Оттогава се губи и давностният период. Това съобщи в ефира на новият шеф на Сметната палата Димитър Главчев. Той бе определен от депутатите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с гласовете на Движение за права и свободи, от " Възраждане "  гласуваха " срещу ", а останалите партии " се въздържаха ".

" Основното качество на потребната информация е да бъде своевременна. Всяка година има одитна стратегия, тя се извършва ", сподели Главчев.

Той посочи, че естествената отминалост на предоставените данни за закононарушение е 3-годишна, в случай че се подхващат дейности, тя се възобновява. " За доста от случаите информацията, която в този момент ще се даде, е съвсем безсмислена ", счита той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР