В рамките на 2019 г. Apple планира да пусне повече

...
В рамките на 2019 г. Apple планира да пусне повече
Коментари Харесай

Apple залага на здравеопазването през 2019 г.

В рамките на 2019 година Apple възнамерява да пусне повече услуги, свързани със опазването на здравето, разкри Тим Кук пред CNBC. Главният изпълнителен шеф не конкретизира какви ще бъдат те, като само разкри, че компанията работи върху тях в продължение на доста години. Кук подчертава върху уговорката на софтуерния колос в това направление, като бе безапелационен, че в бъдеще, в случай че някой пита кой е най-големият принос на Apple за човечеството, отговорът ще бъде " здравето ".

“ResearchKit, платформа за клинични изследвания, поддържана от университети и медицински откриватели, както и CareKit, която оказва помощ на пациентите да наблюдават и ръководят болесттите си, са извънредно значими планове за нас”, прибавя Кук. По думите му компанията се стреми да демократизира опазването на здравето, давайки контрола върху здравето в ръцете на самия пациент.



През последните години Apple видимо усилва напъните, влагане в посока опазване на здравето. В допълнение към ResearchKit и CareKit, компанията пусна на пазара и Apple Watch Series 4 с вградена функционалност за електрокардиограма, която може даже да избави живот, откривайки избрани проблеми със сърцето.

Освен упоритостите на софтуерния колос в областта на опазването на здравето, Тим Кук обърна внимание и на правосъдната борба с Qualcomm, като, по думите му, производителят на чипове желае прекомерно високи такси за своите патенти, вместо да ги предлага " на обективна, рационална и недискриминираща основа ".

Главният изпълнителен шеф на Apple разкритикува и маркетинговата политика на Qualcomm. Според него предходната година производителят на чипове е наел противоречивата PR компания Definers с поръчка да популяризира отрицателни клюки за Apple.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР