В психологията на човека има множество останали вярвания от старите

...
В психологията на човека има множество останали вярвания от старите
Коментари Харесай

Кои са лошите поличби?

В логиката на психиката на индивида има голям брой останали вярвания от старите времена, които хората знаят и през днешния ден. Те не са имали нищо друго с изключение на на практика опит и познания излъчени по завещание и това е повода да са правили разнообразни ритуали и да са вярвали в неприятните поличби.

Можели са да разчитат знаците, по собствен личен метод и да им придават смисъл. Те същински са вярвали, че са способни да избегнат злото, стига да разпознават поличбите и да знаят по какъв начин да се предпазят от тях.

В някои от тези предания имаме вяра и през днешния ден. Едни може да ни се костват напълно действителни, а други изцяло глупави и неоснователни. През годините те са се изменили, най-много в резултат на науката и софтуерния прогрес. Но дано да си напомним някои от неприятните поличби в всекидневието ни.

Счупеното огледало

Всеки знае, че счупеното огледало носи 7 години нещастна обич, или още по-лошо – толкоз години, на колкото късчета е станало то. Бъдете внимателни, само че в случай че въпреки всичко белята към този момент е станала, най-добре отидете до близката река и изхвърлете всички частички там. Така ще възвърнете хармонията във взаимоотношенията си и сполучливо ще обезвредите неприятната прокоба.

Черна котка да мине път

Според тази прокоба, денем, в който черна котка ви е предходна пътя, няма да ви върви. В Древен Египет богинята Бастет е била изобразявана като черна котна. Вероятно с нахлуването си там, християните са се пробвали да заличат знаците на непознатите религии и това е повода черното животно да бъде жигосано като зло.

 Кои са неприятните поличби?

Друг забавен факт е, че евреите имат вяра, че този знак е на пари. Все отново в случай че желаете да се избавите от неприятния шанс през този ден, би трябвало да вземете камък, да плюете върху него, да го хвърлите зад рамото си и да се завъртите три пъти. Ако ви се коства прекомерно, можете просто внимателно да плюете през рамо.

Прекрачили сте прага на дома на излизане, само че сте не запомнили нещо

Много хора имат вяра, че в случай че се върнат за нещо забравено, откакто са прекрачили прага на дома си, няма да им върви денем.

Изходът от тази обстановка е да помолите някой, който към момента е у дома, да ви донесе нещото или да го пусне през прозореца. Добър вид е изобщо да не го взимате, в случай че не е в действителност належащо. Ако пък сте сами и няма кой да ви избави от неловката обстановка, влизате у дома самоуверено, взимате го и на излизане плюете през лявото си рамо.

Числото 13

Повечето нации имат вяра, че цифрата 13 носи злощастие. Това поверие има разнообразни корени. Според библейската история гостите на Тайната вечеря на Исус са 12 и 13-тия, който идва финален е Юда. В Скандинавската митология пък, богът на злото Локи, посещава тържество във Валхала, на което убива със стрела богът на насладата Балдер.

Малко прочут факт е, че множеството самолети нямат 13-ти ред. Дали конструкторите са суеверни или пък просто са решили да спестят на екипажа броя недоволни пасажери, можем единствено да гадаем. Ако постоянно срещате цифрата 13 в всекидневието си и желаете да се избавите от отрицателното му въздействие, се предлага в събота да казвате по 13 пъти „ Отче наш “.

Минаване под стълба

Минаването под стълба носи неприятен шанс и това се свързва с триъгълната и форма. Според суеверията тя символизира Светата Троица и прекосяването под нея нарушава Триединството, в резултат на което дяволът може да ви донесе злощастие. Стълбата също е била употребена за бесило в Средновековна Англия и заради това се има вяра, че е неприятна прокоба да минеш под нея.

Плюенето по земята

В предишното хората са казвали на децата си, че в случай че плюят по земята след гибелта си ще им се наложи да оближат парещ тиган. Това поверие евентуално е произтекло от желанието на хората да образоват децата си. В днешни дни плюенето на замята не се смята за неприятна прокоба, а просто за знак на неприятно образование.

Много смях не е на смях

 Кои са неприятните поличби?

Старите хора вярвали, че прекомерното впускане в смях и закачки преди обещано щастливо събитие не е на добре. Преждевременната демонстрация на наслада, съгласно тях предизвиквала дяволът да пристигна и да стартира да прави несгоди. В днешни дни това към този момент не се счита за толкоз неприятна прокоба, само че всеки е чувал най-малко един път в живота си, че " доста хубаво не е на хубаво “.

Счупен гребен

Ако гребенът се счупи до момента в който се решите – това е неприятна прокоба и значи, че хората клюкарстват по ваш адрес или ви одумват. Ако ви се случи такова нещо, това евентуално е знак да спрете да говорите за своите каузи пред другите.

Разсипана сол

Счита се, че разсипването на сол носи неприятен шанс. Това поверие евентуално произтича от обстоятелството, че в предишното тя е била доста скъпа и скъпа и разсипването и е било извънредно нежелателно.

Вярвало се е, че тя прогонва злото и пречиства организма, евентуално поради анти-бактериалните и свойства. Ако ви се случи да разсипете сол, поверието гласи, че би трябвало да вземете една щипка и да я хвърлите през лявото си рамо, с цел да неутрализирате злото.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР