В пространството ще попаднете на много противоречиво мнение за този

...
В пространството ще попаднете на много противоречиво мнение за този
Коментари Харесай

Основи на дълголетието, според лечебната система на проф. Неумивакин

В пространството ще попаднете на доста спорно мнение за този човек. Някои го възприемат като популярен академик и откривател, до момента в който други искрено го назовават самозванец. Все отново, неоспорим факт си остава, че в продължение на 70 години той създава неповторими способи за пречистване на тялото и възобновяване на здравето.

 основи на дълголетието неумивакин

Основи на дълголетието по метода на проф. Неумивакин

Мъдри мисли на проф. Неумивакин, от които при изчерпателен разбор можем да достигнем до заключението, че това е основна част от основи на дълголетието.

Ученият удостовери теорията си с персонален опит. На 52-годишна възраст, лекарите вдигали плещи и го изписвали от болничното заведение с цялостен куп заболявания, като всичко се приписвало на възрастта. Иван Павлович почнал да се интересува от различна медицина, достигайки до основите на дълголетието, на база построена лечебна система. Самият проф. Неумивакин съумял да възвърне здравето си и да живее интензивно до 90-годишна възраст.

Според теорията на Неумивакин, с цел да сте здрави, просто би трябвало да вземете от природата това, което тя ни дава.

Необикновеният професор до последно е вярвал, че няма нелечими заболявания, а единствено положение на тялото, при което то доста мъчно може се пребори с заболяването.

Изследователят стигнал до извода, че повода за съвсем всички здравословни проблеми, е дисфункция в работата на стомашно-чревния тракт. Според него, смисъла на храносмилателния тракт за цялостното положение на организма, е че съвсем 75 % от всички детайли свързани с работата на имунната система са съсредоточени в стомашно-чревния тракт, от който зависи възобновяване на реда в човешкото тяло. Освен това, стомашно-чревният тракт създава над 20 разнообразни хормона, които въздействат върху положението на целия организъм.

Според теорията на учения главният зложелател на тялото е затлачването. Това се дължи на потреблението на консервирани, рафинирани, пържени, пушени храни и сладкиши. За да може тялото ни да преработи храни от този вид, би трябвало да употребява доста О2, което в последна сметка води до кислороден апетит. До какъв брой може да се счита, че това е рисково? Дотолкова, че на раковите кафези им е нужна среда без О2.

Основи на дълголетието по системата на проф. Неумивакин.

Препоръка 1: Започнете деня със сол

Според Неумивакин една от основите на дълголетието е всеки ден преди хранене да изпиете с чаша вода с щипка сол.

След къс период от време изпийте още 200 мл. вода, в която е разтворена още една щипка сол. С помощта на този елементарен способ можете да активирате приключването на жлъчката, насъбрана за една нощ, като по този метод да предотвратите образуването на камъни в жлъчката.

Препоръка 2: от основите на дълголетието: Кислородната вода – 3 % е най-хубавата отбрана

 Основи на дълголетието, съгласно лечебната система на проф. Неумивакин

В системата за възобновяване (основи на дълголетието) на проф. Неумивакин извънредно доста внимание се отделя на водородния прекис (кислородна вода – 3 %). На база лични изследвания, професорът е бил уверен, че благодарение на това на ниска цена и леснодостъпно средство може да се предотвратят съвсем всички типове болести на тялото.

Започнете с 3 капки кислородна вода 3 % разтворени в чаша вода. Този „ коктейл “ се приема ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 20 минути преди хранене или 2 часа след хранене. Водородният пероксид е източник на атомарен О2, който е най-хубавият асистент в битката против патогенните бактерии, вируси, гъбички и други паразити. Освен това, по време на грипни епидемии професорът поучава носът да се изплаква с този разтвор.

Този способ от основи на дълголетието има няколко противопоказания за приложимост. Те включват:

-бременност;

-рак в напреднал стадий;

-стомашна язва;

-диабет и някои други болести.

В останалите случаи, използването ще помогне на тялото да усъвършенства здравето си и да поддържа алкално-киселинния баланс.

Препоръка 3: Пийте колкото е допустимо повече вода

През деня тялото на възрастния субект губи към 1,5 л. течности. А с цел да се поддържа баланс, е належащо да се възстановят тези загуби. Запомнете, че чай, сок, кафе, газирани питиета или компот не могат да заменят водата. Ето за какво, е належащо да приемате най-малко 1 л. вода дневно.

Основи на дълголетието – Препоръка 4: Не пийте течности директно преди или след хранене

Според проф. Неумивакин е извънредно нездравословно за работата на стомаха да се одобряват течности преди или след хранене.

Напитки не би трябвало да се одобряват 10-15 минути преди хранене, както и в границите на 1,5-2 часа след хранене. Единствено може да изплакнете устата си. Той изяснява обстоятелството, че в стомаха се създават разнообразни количества солна киселина за смилането на поетата храна. За бързо и дейно разграждане се създава несъмнено количество стомашен сок. Но, в случай че пиете вода незабавно след хранене, концентрацията на киселина ще се разреди, заради което храната няма да се обработи добре, даже една част от нея ще остане в стомаха.

Препоръка 5: „ Жива “ вода е нашето всичко

 Основи на дълголетието, съгласно лечебната система на проф. Неумивакин

За да положително здраве, професорът предлага да се обръща особено внимание на качеството на водата, която одобряваме. Най-добре е това да бъде вода заредена с сила.

Приемът на алкална вода задейства системите за самопречистване на организма, възстановява метаболитните процеси и предотвратява образуването на шлаки в съдовете.

Внимание! Не бива да се прекалява с приема, с цел да не се наруши алкално-киселинния баланс.

„ Ние сме това, което ядем “ – друга „ носеща “ колона на основи на дълголетието!

Основи на дълголетието – Препоръка 6: Според теорията на учения количеството протеин във връзка с цялата употребявана храна дневно би трябвало да бъде 15-20 %. В този случай е по-добре да се концентрирайте върху протеини от растителен генезис.

С възрастта е целесъобразно животинските протеини да се употребяват не повече от 2-3 пъти седмично, а броят на яйцата не би трябвало да надвишава 10 броя за седмица.

Растителните храни (предимно сурови) би трябвало да съставляват 50-60 % от признатата храна за деня.

Въглехидратните артикули в дневното меню би трябвало да бъдат почти 30-35 %.

Що се отнася до мазнините, тяхното количество не би трябвало да надвишава 5-10 %. Тоест съотношението на мазнини, протеини, въглехидрати и растителни храни е 1:2:3:5.

Полезна протеинова храна: постни меса, бяло птиче месо, риба, яйца, месен и рибен бульон, гъби, бобови растения, ядки. Според системата на професора храните от растителен генезис са: зеленчуци, плодове, всевъзможни домашни сокове, конфитюри. Въглехидрати: самун (за предпочитане пълнозърнест), артикули от брашно (възможно по-малко), зърнени храни, картофи, мед. Мазнини в диетата: гхи (пречестно масло с внимателен усет, което се употребява от хиляди години в Индия), растително масло, свинска мехлем, ядки, семена.

Основи на дълголетието – Препоръка 7: Правила за съчетание на хранителни артикули

Докторът поучава да се употребяват храни с растителен генезис 8-10 минути преди протеина или въглехидратите. Въглехидратите могат да се ядат не по-рано от 4-5 часа след протеините. Протеините след въглехидратите могат да се ядат не по-рано от 3-4 часа по-късно.

Основи на дълголетието – Препоръка 8: Според теорията на учения храната се дели на жива и мъртва

Според него прясно приготвената храна, жива. Но престои ли няколко часа или след претопляне – тя се трансформира в мъртва. Такава храна (мъртвата) е нездравословна за организма.

Основи на дълголетието – Препоръка 9: След хранене – отмора

Смилането на храната е развой, който изисква много сила. Ето за какво, с цел да протича вярно, усвояването на питателните субстанции и отстраняването на отпадните субстанции, незабавно след щедро хранене е потребно да си починете 20-30 минути. Но почивката не значи сън, а краткотрайно понижаване на физическата интензивност.

Основи на дълголетието – Препоръка 10: Колкото е поетото количество храна, толкоз би трябвало и да се изразходва

Поетата храна постоянно би трябвало да се компенсира с придвижване. Тоест, колкото калории е получило тялото, толкоз би трябвало да изразходва, че даже и малко повече. Клекове или качване по стълби са доста потребни като подготовка.

„ Когато тялото е в добра форма, няма от какво да се притеснявате “, е оставил в завет проф. Неумивакин.

Тази публикация е с осведомителен темперамент, преди да приложите, който и да е от изброените способи от системата – основи на дълголетието, на проф. Неумивакин, наложително се консултирайте с лекуващия ви доктор.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР