В проект за промени на Наредбата за касови апарати се

...
В проект за промени на Наредбата за касови апарати се
Коментари Харесай

Ще си получаваме касовия бон по имейла?

В план за промени на Наредбата за касови апарати се планува търговците да имат опцията да издават касов бон и в електронен вид. Така на потребителите се дава опция да получават касовите си бележки по имейл, профил в интернет уебсайт или мобилно приложение .

В предлагането е заложено, лицата, избрали да записват и регистрират продажбите си по този метод, да употребяват специфичен програмен продукт . Той е включен в лист към Закона за Данък добавена стойност, като една от спецификите му е генерирането на неповторим потребителски номер . Електронният бон ще бъде съпроводен с всички наложителни реквизити за отчитане.

За задачите на надзор на електронната търговия, търговците би трябвало да пазят списък , в който ще се съхранява неповторимият номер на потребителя, датата на показване на документа и методът, по който го е получил.

В плана е записано, че показаната опция не е наложителна, а е опция. От финансовото министерство предизвестяват, че публично разискване за приемането му ще се организира в 14-дневен период .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР