В продължение на втори месец община Пловдив не предоставя отговори

...
В продължение на втори месец община Пловдив не предоставя отговори
Коментари Харесай

ПП-ДБ искат НИНКН да покаже проекта за Небет тепе

В продължение на втори месец община Пловдив не дава отговори на " Продължаваме промяната – Демократична България " по отношение на емблематичния археологически комплекс Небет тепе, сигнализираха от групата общински съветници на обединяването. Въпросите, свързани с плана " По крепостните стени на Филипопол ", включват разрешенията за слагане на ограда към обекта, построяването на други заграждения, режимът на достъп и обмисля ли се на по-късен стадий въвеждане на такса вход.

" На последната сесия на Общинския съвет на 29 февруари обществено зададохме тези въпроси и изразихме загрижеността си по отношение на мълчанието на локалната администрация, което основава подозрения в целесъобразността на реконструкцията на обекта. Темата е обаче табу за локалната администрация. Отсъствието на ясни и съответни отговори е прекомерно смущаващо, изключително заради смисъла на Небет тепе като едно от най-популярните места за разходка и туризъм в Пловдив ", разясняват съветниците.

От ПП-ДБ са входирали искане до Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН) да даде цялата документи, обвързвана със съгласуването на плана, както и да отговори на въпросите за нуждата от ограда на Небет тепе. Питането на групата е ориентирано и до Областния шеф на Пловдив инж. Илия Зюмбюлев, както и ръководителя на Общински съвет Атанас Узунов.

Вчера Окръжна прокуратура – Пловдив разпоредипроверка на ремонтните действия на Небет тепе. Тя е формирана по подаден сигнал за заличаване и разваляне на културна полезност, дадени позволения от длъжностни лица за осъществяване на строителни действия, с които се поврежда архитектурен исторически монумент и са унищожени артефакти, оповестиха за Дарик от държавното обвиняване.

Сигналът до прокуратурата е подаден от юрист Атанас Костов. За поставената ограда на тепето той е сезирал и Европейската комисия и ЮНЕСКО.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР