В продължение на три месеца държавата ще плаща 60% от

...
В продължение на три месеца държавата ще плаща 60% от
Коментари Харесай

Oкончателно: Държавата ще плати 60% от заплатите на служителите на затруднените фирми

В продължение на три месеца страната ще заплаща 60% от заплатите на чиновниците на фирмите, които имат финансови усложнения поради рецесията с ковид. Останалите 40 на 100 от възнагражденията ще се поемат от работодателите, разгласи на брифинг в Министерския съвет общественият министър Деница Сачева, откакто властта и бизнеса реализираха съглашение по този въпрос.
За финансовата помощ ще може да се кандидатства още от на следващия ден. Срокът за разглеждане на настояванията е 7 дни. Още 5 дни след приключването му компаниите ще получават и въпросните средства.
За да се възползват от помощта, компаниите би трябвало да потвърдят, че имат минимум 20% спад в приходите по отношение на март месец 2019 година
Ако някой шеф не изплати 40-те %, които би трябвало да прибави към заплатите на чиновниците си, то той ще би трябвало да върне и взетото от страната.
"Никой няма да бъде принуден принудително да постанова тази мярка. Ще дадем, колкото е нужно. Ако се окаже, че рецесията е толкоз дълбока, че не можем да се развиваме, тогава ще прибегнем до по-строги ограничения ", съобщи финансовият министър Владислав Горанов.
Премиерът Бойко Борисов посочи, че осъществяването на тази спешна мярка ще коства на хазната 1 - 1.5 милиарда лева
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР