В продължение на пет вечери носителят на Мишленска звезда шеф

...
В продължение на пет вечери носителят на Мишленска звезда шеф
Коментари Харесай

Captain Cook става звезден Michelin ресторант от 15-и до 20-и ноември


В продължение на пет вечери носителят на Мишленска звезда началник Силвиан Сендра, дружно със своя екип, завладява кухнята на Captain Cook.

Един от топ готвачите в света на висшата кулинария ще подготви особено за гостите на Captain Cook шестстепенно меню, формирано от най-знаковите ястия в кариерата му.

Кой е началник Сендра?

Шеф Сендра печели своята първа звезда Мишлен още на 30 години. По неговите думи, с изключение на пристрастеност и гений, доста значима е и традицията – началник Сендра е родом от Брест и стартира кариерата си в Лион, прочут като гастрономическата столица на Франция.

Учи висшия кулинарен поминък при Ален Дюкас, на 24 години открива първия си ресторант в Париж, след което се придвижва и на космополитната кулинарна сцена в Лондон. Пътува из целия свят, черпи ентусиазъм от екзотичните кухни на Азия и Африка, с цел да доближи до основаването на персоналния си кулинарен почерк, в основата на който е лионската кухня, обогатена от източни нотки и смелостта да опитва, само че постоянно с почит към усета и традицията.

Срещата сред началник Сендра и Captain Cook

Шеф Сендра има два лични ресторанта, което прави гастролите му отвън тях строго лимитирани – извънредно деликатно сортира местата, в които да показа своите умения.

За да одобри поканата на Captain Cook, началник Сендра персонално и екипът му вършат детайлна предварителна инспекция дали ресторантът дава отговор на критериите за показване на неговото Мишлен меню.

Кухнята е „ сърцето “ на всеки ресторант и изискванията към нея са безкомпромисни – от хигиената и подредбата ѝ, през типа и качеството на уредите за готвене, до съществуването на характерна посуда и организацията на обособените готварски станции.

Продуктите, с които мястото обичайно работи, са второто извънредно изискване. Освен че ресторантът би трябвало да подсигурява, че ще достави на момента всички пресни артикули и съставки, отговарящи на условията за менюто на началник Сендра, за него е от значително значение и с какви артикули кардинално работи Captain Cook отвън визитата му: качество, прохлада и гаранция за генезис са минималните наложителни критерии, които би трябвало да бъдат покрити.

Залата на ресторанта, интериорът и обичайните клиенти са другите значими условия към мястото.

Шеф Сендра идва в Captain Cook с екип от 4-ма съ-шефове, които ще дават отговор за цялостното подготвяне на шестстепенното меню, само че с цел да бъде всичко съвършено, ще разчита и на екипа на Captain Cook. Готвачите, дружно със сервитьорите на ресторанта, които ще са виновни за поднасянето на храната, минават през прелиминарен изпит и по-късно през особено образование на място.

„ За нас е огромно самопризнание фактът, че началник от ранга на Силвиан Сендра утвърди Captain Cook за ресторант, в който да показа своето авторско меню. Ние имаме 20-годишна традиция, богат опит и самочувствие на нашата кулинарна сцена, само че срещата с условията на знаменит началник е предизвикателство, което поемаме с неспокойствие и огромно предпочитание. Ще се радваме да споделим с нашите клиенти едно ново и друго преживяване за всички сетива, каквото е представянето на меню със звезда Мишлен, равна на „ Оскар “ за нашата специалност “ – разяснява началник Слави Бучков.

Менюто

Шестстепенното меню на началник Сендра е елегантна и уравновесена композиция от усети и дестинации, които се разпростират последователно, с цел да показват в своята целокупност неговото схващане за естетика.

Започвайки с авторска интерпретация на френската традиция, пътешествието продължава с изненадваща композиция сред карфиол и ванилия, минава през Ривиерата и Нормандия, откъдето са мидите Сен Жак и стридите Жилардьо, продължава на морска тематика с лек ливански привкус, отпраща ни към Аржентина и Северна Африка, с цел да ни върне с десерта назад на френска територия с провокиращи въображението акценти от Ориента.

Шестстепенно авторско меню на началник Силвиан Сендра
  • Amuse Bouche:  Вариация на равиоли с гъби и поширано яйце
  • Антре : Карфиол с течен център от ванилия и пюре от зеленчуци
  • Предястие : Карпачо Сен Жак със сорбе от стриди Жилардьо и хайвер от сьомга
  • Основно рибно ядене:  Шафранова тресчица с кейл и табуле от Ливан
  • Основно месно ядене : Рибай стек Блек Ангъс, гарниран с пюре от две текстури, букет от горски подправки, цвят от див лук и сос от северноафриканско агнешко
  • Десерт : Шоколадова пралина с хрупкави палачинкови пури и дуо сладолед от шамфъстък и тахан

Телефон за резервации: 0882 999 001

За повече информация на уеб страницата на  Captain Cook .
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР