В продължение на , днес ще ви разкажем малко повече

...
В продължение на , днес ще ви разкажем малко повече
Коментари Харесай

И още за етикета на вечерното облекло...

В продължение на, през днешния ден ще ви разкажем малко повече за спецификите на вечерното облекло.

След 19:00 часа се разкриват раменете, а дълбокото деколте е уместно в по-късните часове (след 22:00 часа). Разбира се, деколте се разрешава според от възрастта, особеностите на фигурата (напомня се, че кръглото и трапецовидното деколте издължават шията) и смелостта на дамата. В коктейлна рокля дамата може да идва сама или със сътрудник, а рокля до пода се носи единствено с компаньон.На приеми и вечери, започващи в 20:00 часа или по-късно, се облича рокля, известна като „ огромният тоалет “ - коктейлна или дълга до пода. В коктейлна рокля дамата може да идва сама или със сътрудник, а рокля до пода се носи единствено с компаньон.

Принципно състояние е, че колкото по-късно се организира събитието, толкоз по-тържествено би трябвало да бъде и облеклото. За огромни и тържествени мероприятия се предлага дълга стилна рокля, в множеството случаи с деколте или изцяло открити плещи и тил. Допуска се и затворена рокля, само че би трябвало да бъде от доста безценен плат. Роклята може да бъде и къса, само че добре е да се помни, че колкото повече е открита в долната си част, толкоз повече би трябвало да бъде затворена в горната си. И противоположното. Вечерното облекло се шие от кадифе, скъпа коприна, брокат, дантела, тъничък вълнен плат. Ако роклята е блестяща, обувките би трябвало да бъдат матови и противоположното.На банкет се поставят кожени или велурени обувки с комфортен ток. С вечерен тоалет вървят деликатно подбрани кожени обувки, от време на време облечени с коприна или брокат, и те наложително следва да пасват на чантата, а в случай че роклята е блестяща, да бъдат матови. И противоположното. Те са лачени, атлазени, кадифени, платнени, с висок ток и тънка подметка (в никакъв случай каучукова), и с всяка степен на отвореност. Понякога са украсени в злато или сребро. За обувките са наложителни транспарантни и тънки чорапи от всички цветове и оттенъци (дори екстравагантни мрежи) без усилени пръсти и пети.

Шапки с вечерни рокли не се носят. Към вечерния тоалет се носят обаче копринени, дантелени и други ръкавици, при които колкото са по-къси ръкавите на роклята, толкоз по-дълги са ръкавиците. Върху ръкавицата може да се постави гривна, само че никога пръстени. Те не се смъкват, само че в случай че са от кожа (напа), се смъкват още при идването на място.

Дамската чантичка е наложителна – тя може да бъде изящна, дребна, от време на време същата като обувките, бродирана с бисер, перли, блестящи декорации, като изключително добре се съчетават с едноцветна матова рокля.Ювелирните декорации с вечерния тоалет са наложителни, те би трябвало да бъдат от естествени и скъпоценни метали, с добра извънредна или авторска направа, като формата и размерът се дефинира от тяхното количество.

Към дългия вечерен тоалет се носи вечерно палто, покривало, манто. При деколтираните рокли или роклите с напълно открити плещи и в случай че няма горно облекло, е належащо покривало, с пай жакет или необятен шал.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР