В продължение на 4 до 6 минути малката Дамла е

...
В продължение на 4 до 6 минути малката Дамла е
Коментари Харесай

Смразяващи подробности за убийството на малката Дамла

В продължение на 4 до 6 минути дребната Дамла е била душена от своя палач. Мехмед Хасан притискал главата на детенцето с възглавница, като натискът бил толкоз мощен, че две от предните зъбчета на детето се счупили, написа 24rodopi.com.

Тези шокиращи детайлности станаха ясни, месец откакто жестокият екзекутор на момиченцето получи 23 години затвор за зверското действие.

Часове наред във съдбовната нощ на убийството Мехмед Хасан обикалял с автомобила си. Първо той се обадил на собствен другар, с който да се види на открито. След отвод, 26-годишният мъж решил да потегли в 22 часа на 16 декември м.г. с автомобила си към Хасково. По пътя обаче почувствал болки в корема и това го предиздвикало да се върне назад в Момчилград, излиза наяве от детайлностите, разказани в претекстовете към присъдата.

26-годишният предстоящ палач траял нощната си обиколка из улиците на родопския град. Спирал и потеглял напразно, до момента в който в един миг не паркирал до блока на вуйна си и първата си братовдечка.

Преди три дни мъжът разкрил в автомобила си изгубените от майката на Дамла ключове за жилището й. Той се подвоумил дали да не ги употребява, без да знае, че в това време вуйна му е на работа в цех до Кърджали.

Сложил си латексови ръкавици, взел тиксо и лепило и влезнал във входа.

По-рано денем сътрудник на майката на Дамла й се обадил с молба да пристигна на работа в завода за нощна промяна. Тя обяснила, че детето й е единствено вкъщи, само че въпреки всичко решила да поеме изключителната за графика й промяна. Вечеряли с детето, след което легнали двете в спалнята. След като Дамла заспала, майка й тръгнала на работа.

Близо 40 минути по-късно в жилището се промъкнал първият братовчед на Дамла. В коридора осветлението било пуснато и това му осигурило видимост. Последната стая, в която влезнал, била спалнята. След като направил крачка обаче, кракът му се блъснал в долап настрана от вратата. Шумът събудил 7-годишното дете, което споделило „ Мамо, мамо! ". Тогава килърът работил.

Мехмед сграбчил възглавница и почнал да я притиска в лицето на момиченцето. Според правосъдните медици, изтезанието на детето е траяла сред 4 и 6 минути. Дамла безпомощно се опитвала да се освободи с ръце и крайници.

По-късно аутопсията открива кръвонасядания в ноздрите, изтребване на първи и втори горни леви резци с скъсване на алвиолите на зъбите и кръвни сгъстаци в тях, кръвонасядане на венеца на долната челюст, следи от прехапване на езика, кръвоизливи по лигавицата на клепачите, съществуване на кръв в стомаха.

След убийството Мехмед излиза от жилището и изхвърля ръкавиците, тиксото, лепилото, ключовете, както и два презерватива в шахта на улицата. Прибира се вкъщи си и ляга да спи.

След като претекстовете за присъдата към този момент са подготвени, то страните могат да апелират присъдата на по-горна инстанция. Това ще стори сигурно килърът на Дамла. Протестът от страна на отбраната на Мехмед Хасан е бил импортиран в деловодството на Окръжния съд в Кърджали. Жалби против наказването са подадени и от Прокуратурата, както и родителите на убитото 7-годишно момиченце.

Припомняме, че делото се гледа на първа инстанция по съкратената процедура от състав на Окръжния съд в Кърджали. 26-годишният палач на Дамла получи 23 години затвор, а след изчитането на присъдата родителите на момиченцето огласиха правосъдната зала с крясъци „ Смърт! ".

От държавното обвиняване желаеха пожизнен затвор за подсъдимия, като наказването да бъде сменено с 29 години „ отнемане от независимост " при непоколебим режим. Зверското ликвидиране бе осъществено на 17 декември предходната година.

Влизането в дома на спящата Дамла от страна на 26-годишния палач на детето е подбудено от „ нотка на любознание " - това разгласи в пледоарията си служебният бранител на Мехмед Хасан по време на делото за зверското действие, което раздруса района.

„ Да, склонен съм. Аз съм си признал още предишния път ", пък бяха думите на Мехмед Хасан при въпрос на съдията дали признава напълно обстоятелствата в обвинителния акт и желае делото да бъде по съкратеното правосъдно разследване.

„ Не знам какво да кажа! Няма по какъв начин с думи да изразя, това което е в мен! " -изрече първият братовчед на Дамла преди съдът да се отдръпна за взимане на решение. Припомняме, че съдът реши килърът да изплати на родителите на детето общо 400 000 лв. кръвнина. Бащата, майката и бабата на Дамла бяха частни обвинители в процеса. При обжалването те ще упорстват за по-тежка присъда.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР