В продължение на 4 дни разследващи и криминалисти издирваха предполагаемия

...
В продължение на 4 дни разследващи и криминалисти издирваха предполагаемия
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов и Иван Савов коментираха дали бе прибързан арестът на Северин

В продължение на 4 дни проверяващи и криминалисти издирваха хипотетичния провинен за гибелта на журналистката Виктория Маринова – 21-годишния Северин Красимиров. Той бе арестуван в Германия, където по непотвърдена информация е направил признания.

"Ако приказваме за правосъден развой – то той е съсипан още занапред. Службите подчертаваха върху етноса на обвинения. Дори и той да е същинският причинител, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата омазаха целия развой. Аз не видях твърди доказателства, че този Северин е причинител на убийството ", означи юрист Николай Хаджигенов пред Bulgaria ON AIR.

Според него даже и експертизата да е съвършена доста постоянно нарушителите се освобождават заради неизрядната работа на институциите.

"Обявяването на полицейска регистрация във връзка с невръстен е нарушаване на закона. Това, което афишира Министерство на вътрешните работи би трябвало да се гледа доста скептично. Единственият метод едно обществено институция да работи, е то да бъде обложено под публичен напън. Самопризнанието по нашето законодателство не е задоволително ", уточни юристът.

Криминалистът Иван Савов посочи, че през вчерашния ден всички взимащи отношение по тематиката със гибелта на Виктория желали бързи процеси, в този момент пък недоволството е, че институциите доста бързали. "Чудя се дали не пребивавам в психодиспансер, а не страна. Министерство на вътрешните работи не работи. Системата е спъната. Това, че е оповестен етносът на обвинения не е проблем. Хубавото е, че лицето е арестувано. Това, което знам аз, е, че лицето е направило признания пред немските управляващи. Срокът за изгонване на лицето е до 40 дни. Това лице няма по какъв начин да бъде арестувано от немските управляващи инцидентно. Раздува се едно тежко престъпно закононарушение. Хиляди писачи и инцидентни хора се упражняват и се вършат на проверяващи на гърба на една покруса ", акцентира той.

Савов подсети, че трудът на проверяващите органи би трябвало да бъде оценен, а не всеки да ги атакува. "Колкото и да не имаме вяра в държавността, въпреки всичко живеем в тази страна. Трябва да има някакъв ред. Ако се поддадем на лесната наклонност да ненавиждаме без да имаме действителна информация, то ние в действителност ще се превърнем в психодиспансер ", приключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР