В продължение на 3 дни ми стана напълно ясно защо

...
В продължение на 3 дни ми стана напълно ясно защо
Коментари Харесай

Ген. Олександър Сирски уволни командири, които губят на фронта

" В продължение на 3 дни ми стана изцяло ясно за какво при идентични индикатори на окомплектоване на персоналния състав, въоръжението и техниката едни бригади съумяват да удържат вражеските офанзиви и заеманите позиции, а други - не. Проблемът е в фрагментите, в квалификацията и опита на командирите и тяхната дарба да вземат съответни решения ", написа той. За да усъвършенства обстановката, Сирски е изпратил в обособени бригади група експерти, които ще споделят своя опит за водене на бойни дейности и за оказване на помощ. Има обаче и уволнения - в случаите, " когато командирът не владее ситуацията, а неговите дейности и команди непосредствено заплашват живота и здравето на подчинените му ". Сирски не загатва имена.

Освен това подразделенията на Източния фронт са обезпечени с спомагателни запаси, муниции, дронове и други Сирски особено отличи подразделенията на ВСУ, които са удържали защитата на Източното направление, като загатна интервенцията на 54-та бригада за ликвидацията на две колони на съветската войска, както и героичната работа на 25-а и 47-а бригади в боевете за Орловка и Бердичев, 79-а бригада - за отбиване на офанзивата към Новомихайловка.

" Ситуацията на Източния фронт остава комплицирана, само че контролируема ", заключи Сирски. Преди два дни той упрекна обособени командири за пробивите на фронта край Авдеевка. " На Авдеевското направление при някои командири бяха открити пропуски в контрола на обстановката и оценката на съперника, което повлия на устойчивостта на защитата на обособени посоки ", означи той.

New York Times написа за " изумително слабата защита " на Украйна на запад от Авдеевка. Изданието разгласява сателитни фотоси на украинските укрепления, които назовава " редки " и " обикновени ". " На тези обранителни линии липсват спомагателни укрепления, които биха помогнали за забавянето на съветските танкове и отбрана на главните пътища ", написа вестникът. Американските служители се притесняват, че в този момент Украйна може да се сблъска с последствията, защото съветските войски " постепенно, само че несъмнено се придвижват зад рамките на Авдеевка ".

" Украинското командване имаше задоволително време да се приготви за защита зад рамките на Авдеевка ", счита изданието. И припомня, че Зеленски даде обещание да укрепи този регион още в края на ноември, само че до този миг нищо значително не е направено. Сега зад рамките на Авдеевка се готвят нови позиции, " само че те са несравними с мащабите на съветските укрепления на юг ".

 

Дава образец с позициите на Русия край Вербово. " Вербово има кръгови укрепления. Те стартират с окопи, които са задоволително необятни, с цел да станат капан за настъпващите танкове и бронетехника. Зад тях има мрежа от циментови трудности, известни като драконови зъби, които също се употребяват за прекъсване на транспортните средства, и най-после - обширни окопи за пехотата ", написа изданието. То припомня, че руснаците са почнали да обезпечават защитата си половин година преди настъплението на ВСУ, а Украйна е стигнала до този въпрос едвам преди три месеца, защото е разчитала единствено да настава. Освен това не стигат пари и работна ръка. " Забавянето в строителството на укрепления значи, че украинските войски в този момент ще би трябвало да строят своите отбранителни линии под огъня на съветската войска, което доста усложнява задачата ", заключава изданието.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР