В проби от метеорити, учени откриха последните две от петте

...
В проби от метеорити, учени откриха последните две от петте
Коментари Харесай

Възможно ли е все пак животът да е пристигнал на Земята с астероид?

В проби от астероиди, учени откриха последните две от петте осведомителни единици ДНК и РНК, чието наличие към момента не беше изрично потвърдено в галактическите парчета. Въпреки че е малко евентуално ДНК да се образува в или върху астероид, откритието сочи, че галактическите камъни носят генетични частици, които биха могли да допринесат за развиването на базисните молекули на ранната Земя. 
Международният екип от откриватели на НАСА потвърждава, че при химическите реакции в метеоритите може да се образуват някои от " съставките " на живота, затова - че хипотетично е допустимо те да бъдат доставени на античната Земя посредством метеоритни удари или рухването на звезден прахуляк.
ДНК и РНК, носещи инструкциите за структурирането и ръководството на всяко живо създание на Земята, съдържат пет осведомителни съставния елемент, наречени нуклеобази. Досега учените, анализиращи извънземни проби, бяха разкрили единствено три. Последните два съставния елемент бяха открити от екип от учени, управителен от доцент Ясухиро Оба от университета Хокайдо, Япония. Нуклеобазите принадлежат към класове органични молекули, наречени пурини и пиримидини. Разнообразието им е голямо, само че до момента те убягваха от апаратурите на откривателите. 
„ Чудя се за какво пурините и пиримидините са изключителни с това, че не демонстрират структурно многообразие във въглеродните астероиди за разлика от други класове органични съединения като аминокиселини и въглеводороди “, разсъждава Оба. „ Тъй като пурини и пиримидини могат да бъдат синтезирани в извънземна среда, както сподели нашето проучване, може да се чака разнообразието от тези молекули да е огромно и в метеоритите.
„ Сега имаме доказателства, че цялостният набор от нуклеобази, формиращи живота през днешния ден, може да е съществувал на Земята, когато се е появил животът “, споделя Дани Главин от Центъра за галактически полети на НАСА в Грийнбелт, Мериленд, съавтор на научната обява в Nature Communications. 
Новооткритата двойка нуклеобази, цитозин и тимин, са били неуловими в предходни разбори, евентуално заради тяхната по-деликатна конструкция, която може да се е разградила до момента в който учените са извличали проби с друг инструментариум и субстанции. В новото проучване е употребена хладка вода за добиване на съединенията вместо гореща мравчена киселина, която е доста реактивна и би могла да унищожи тези нежни молекули в предходни проби. 
Откритието не е " бомба " в полемиките дали животът на Земята е получил " помощ " от Космоса или е зародил извънредно и " божествено " в пребиотичния бульон в ранната детска възраст на планетата. Но попълването на набора от нуклеобази, съставляващи живота, дава на учените, които се пробват да схванат началото на сътворението, повече съединения за изпробване в лабораторията. 
" Това прибавя от ден на ден и повече части в пъзела. Сега е открито, че метеоритите имат захари и основи. Вълнуващо е да се види напредъка в основаването на главните молекули на биологията от Космоса “ - заключават учените.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР