В пристанището на Волос пристигнаха предоставените от САЩ на Гърция

...
В пристанището на Волос пристигнаха предоставените от САЩ на Гърция
Коментари Харесай

Гърция получи от САЩ безплатно 70 ударно-разузнавателни хеликоптера

В пристанището на Волос дойдоха предоставените от Съединени американски щати на Гърция 70 ударно-разузнавателни хеликоптера OH-58D Kiowa Warrior и един транспортен хеликоптер CH - 47 Chinook, заяви телевизия Скай.

След разтоварването хеликоптерите отлетяха със смесени американско-гръцки екипажи за военновъздушна база, където незабавно ще стартира образованието на гръцките им водачи. Очаква се те да бъдат признати на въоръжение в средата на юни.

Информационният уебсайт in.gr заяви, че 70-те употребявани леки ударно-разузнавателни хеликоптера OH-58D Kiowa Warrior са добити от Гърция за 44,15 милиона $, които са за покриване на разноските по превоза им и за образованието на екипажите . Общата стойност на военното съоръжение би била 589 милиона $, което демонстрира, че доближаването сред

Вашингтон и Атина към този момент придобива нова стратегическа рамка на съдействие и не се лимитира до " хубави думи " , разяснява уеб сайтът.
Според " Та неа " хеликоптерите ще бъдат употребявани за наблюдаване и отбрана на границата по река Еврос (Марица) и гръцките острови.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР