В преговорите ще стъпим на програмата, разработена от трите партии

...
В преговорите ще стъпим на програмата, разработена от трите партии
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: В разговорите за правителство ще настояваме социалната политика да продължи да бъде водеща 

В договарянията ще стъпим на програмата, създадена от трите партии в обединението

“Ще поставим всички старания да осъществяваме мандата. От на следващия ден започваме диалозите. Имаме висока степен на готовност и подготвеност да предложим решения, тъй че да се стигне до сполучлив мандат. ” Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров в предаването “Още от деня ” по Българска национална телевизия.

“Ще разчитаме на първо място на фундамента, на който ще стъпим – направената управническа стратегия, направена от трите партии, които бяхме в обединението. Реализацията на тази стратегия би помогнала в най-пълна степен на българското общество да посрещнат тежкия есенно-зимен сезон ”, добави той, като изясни, че в тази стратегия са реализирани всички вероятни взаимни решения и тя е един приключен документ, под който стоят подписите и на трите договарящи партии.

“БСП резервира най-висока степен на диалогичност в работата на кабинета. Не един път на нас ни се е налагало да влизаме в ролята на партията, която оказва помощ на другите да приказват между тях. Сигурен съм, че това беше оценено с обстоятелството, че ние получихме мандата ”, означи Зафиров.

“Формулата, по която ще вървим е управническа стратегия с ясно написан небосвод ”, уточни социалистът. Той бе безапелационен, че няма да се договаря с ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане ”, а всички останали са поканени на диалози, като срещите ще бъдат отворени.

“Ще настояваме обществената политика да продължава да бъде една от водещите политики в работата на държавното управление. Сигурен съм, че няма рационален политик в тази страна, който не би се подписал под това, на фона на големите и задълбочаващите се неравенства, на фона на инфлация и повишаващите се цени ”, сподели още Атанас Зафиров.

Заместник-председателят на Българска социалистическа партия напомни, че в управническата стратегия са записани договаряния с всички снабдители на природен газ, в това число и с “Газпром ”. “Това не е единствено наше предпочитание – работодателските организации също сложиха въпроса за нуждата от взимане на незабавни ограничения по обезпечаване на енергийната обезпеченост на българската стопанска система. Елементарната математика демонстрира, че сега България разполага с една трета от нужните ѝ количества ”, изясни социалистът.

“Оценяваме жеста, който направиха от “Продължаваме смяната ” с отдръпването на номинацията на Кирил Петков. Оттук нататък е напълно разумно те да предложат номинация за министър-председател, само че това не значи, че без запаси ще бъде призната всякаква номинация ”, акцентира Зафиров. Той бе безапелационен, че кабинетът би трябвало да е политически, а не експертен, с цел да е ясно кой носи политическата отговорност.

“Ние дадохме доста висока оценка на работата на министрите от Българска социалистическа партия. Днес наблюдавах деликатно доклада на общественото министерство и в това число и аз, макар че съм осведомен човек, научих още и спомагателни свършени неща, които не знаех. Утре Министерството на туризма дава своя доклад, вдругиден – на земеделието, по-късно е и на стопанската система. Уверявам ви, че на тези доклади ще се чуят неща за една добре свършена работа ”, разяснява още той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР