В предстоящия летен сезон ще бъдат поканени в морските ни

...
В предстоящия летен сезон ще бъдат поканени в морските ни
Коментари Харесай

Министър Валентин Радев: Идват чужди полицаи в морските курорти и през сезон 2018



В идния летен сезон ще бъдат поканени в морските ни курорти служители на реда от Румъния, Полша, Германия. Ще бъдат командировани чиновници на Министерство на вътрешните работи от вътрешността на страната във Варна и Бургас. Това сподели вътрешният министър Валентин Радев, който беше на доклада за работата през предходната година на регионалната дирекция във Варна.

Той посочи, че подготовката за сезона във връзка с реда и сигурността по морето ще стартира още през април. Срещу 13- те души от летището в София, които не направиха инспекция на пристигналите пасажери от Франция предходната седмица, към този момент са формирани досъдебни производства и са отстранени от работа,а на тяхно място към този момент са командировани подготвени чиновници от аерогарите във Варна и Бургас.

За случая със залятата с киселина жена в София вътрешният министър изясни, че се изчаква потърпевшата да бъде в съответно положение и да може да бъде разпитана. По отношение на осъщественото закононарушение по отношение на нея се работи по две версии-лична, и по отношение на бизнеса й, който е малък, сладкарски.

Министър Радев похвали регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Варна по отношение на съвършената работа по защита на срещата на високо равнище в Евксиноград.”Чух какво сподели Юнкер, само че по-добре да сме повече, в сравнение с да се случи нещо”, сподели Радев във връзка с забележката на ръководителя на Европейска комисия, че във Варна има цяла войска.

Вътрешният министър и основният секретар Младен Маринов се срещнаха и с кметовете във Варненска област. Те са поискали повече коли и инспектори. “Част от облагата, която се отчислява от санкции, би трябвало да остава за кметовете за закупуване на камери”, сподели Радев. Той даде образец с варненското село Кипра, което на входа и изхода е обримчено с видеонаблюдение и през последните 3 години в него няма осъществено закононарушение.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР