В предизборната програма на ГЕРБ, която беше представена, се обещава

...
В предизборната програма на ГЕРБ, която беше представена, се обещава
Коментари Харесай

Програмата на ГЕРБ: 2000 лв. средна заплата, 1000 лв. минимална, образование и магистрали |

В предизборната стратегия на ГЕРБ, която беше показана, се дава обещание междинна заплата от 2000 лева, 1000 лева минимална заплата, 600 лева междинна пенсия, заплата от 125% от междинната за учителите. Традиционно е обърнато внимание и върху строителството на нови автомагистрали, пътища и вложения в ЖП превоз. Програмата е проведена в три стълба.

" Предизвикателствата пред нас изискват да сме мъдри - да мислим години напред. През идващите години България ще е изправена пред провокации на стопанската система, вътрешната политическа рецесия, международните турболенции, COVID-19. Страната ни ще е изправена през декарбоназцията и Зелената договорка, през които би трябвало да мине с минимални загуби ", разкри Томислав Дончев.

" Нашата стратегия е най-амбициозният политически документ от десетилетие. Не работим с клишета и заклинания - програмата ни е от три стълба за развиване на страната ", сподели още лидерът на листата на ГЕРБ-Габрово.

Първият дирек е продължаването на политиките за рационализация на страната, огромни вложения в железопътната, пътната и ВиК мрежа, създаване на 500 км автомагистрали и скоростни пътищата, възобновяване на домовете и рехабилитация на обществените здания, уточни той.

Вторият дирек са промените в обществените сфери – правосъдна система, промени в Конституцията, обучение, опазване на здравето, енергетика, обществени услуги.

Третият дирек е гарантирането на целенасочените вложения в обучение, просвета, стопанска система на знанието. Предвиждаме разноските за обучение да бъдат поддържани в размер на 5% от Брутният вътрешен продукт. 1% ще отива за висше обучение, заяви още Дончев.

" 5 пъти ще се усили финансирането на електронна система в секторите. 6 пъти ще би трябвало да набъбнат обществените разноски за нововъведения в бизнеса ", разяснява Томислав Дончев. " Планираме да обучим най-малко 1,6 млн. българи на цифрови умения ", увери той.

" Нашите планове демонстрират, че до 2025 година можем да стигнем изпреварващ напредък на Брутният вътрешен продукт и цифрата в края на мандата да е 200 милиарда лв.. Мислим, че междинната работна заплата може да бъде най-малко 1000 евро ", добави Дончев.

Без анулация на плоския налог

Бившият финансов министър Владислав Горанов сподели, че фискалната политика е подложена на провокации поради корона рецесията. “След нея ще бъдем консервативни, съществуващият данъчен модел е най-благоприятен. Не предвиждаме да се трансформира. Запазване на плоския налог ще бъде приоритет в Народното събрание на ГЕРБ ”, съобщи Горанов. И добави, че локалните налози би трябвало да се развиват в посока на по-справедливо облагане и екологичен детайл. “Оценките на жилищата би трябвало да са оптимално близки до тези на пазара. Продължаваме да считаме, че повишение на облагането на междинната класа е незаслужено ”, сподели той.

“Приоритет е приемането на България в еврозоната като това може да стане до 2024 година По този метод се подсигурява непоклатимост и предвидимост на стопанската система ", бе безапелационен Горанов.

„ Трябва да се акцентира на екологичния съставен елемент при облагането на леките коли и напъните в тази посока би трябвало да продължат “, сподели още Горанов.



Очаквайте детайлности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР