В предаването Още от деня по БНТ, снощи Преслав Борисов

...
В предаването Още от деня по БНТ, снощи Преслав Борисов
Коментари Харесай

Преслав Борисов: Държавата трябва да създаде временен гаранционен фонд, за да може банките да кредитират земеделските производители

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия, нощес Преслав Борисов сподели, че имаме друг метод по какъв начин да се решат проблемите в бранша дружно с останалите браншови организации. „ Останалите имат покана първи са поискали среща, по тази причина оставихме сътрудниците да отидат на срещата в Министерски съвет. "

Исканията са разнообразни от позиция на периода, има стратегически претенции, да вземем за пример напояването, само че той не може да се случи на следващия ден, изясни Борисов. „ А през днешния ден всички зърнопроизводители сме в една доста характерна обстановка и по тази причина считаме, че ограниченията би трябвало да са незабавни и в този момент, в сравнение с да гледаме нещо, което е в дълъг интервал от време. "

Когато секторът има мощен стопански проблем - ето единствено през днешния ден борсата е паднала с 2 евро, единствено през днешния ден, да - кабинетът нищо не може да направи това, само че може да предприеме ограничения, с които да облекчи положението на земеделските производители, добави Борисов. „ Някои организации търсят митинга. Аз считам, че не е нарушен разговорът с Министерство на здравеопазването. По-скоро считам, че е вярно другите асоциации да сложат своите отзиви ".

Има няколко значими тематики, които са належащи сега - първият проблем е с финансирането, безапелационен е Борисов. „ Държавата би трябвало да сътвори един краткотраен гаранционен фонд, с цел да може банките да кредитират земеделските производители. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР