В предаването „Още от деня по БНТ доц. Наталия Киселова,

...
В предаването „Още от деня по БНТ доц. Наталия Киселова,
Коментари Харесай

Наталия Киселова: Трябва да се гарантира нормалното функциониране на всеки един държавен орган

В предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия доцент Наталия Киселова, сподели че след връщането на мандата през днешния ден, следва президентът да издаде два указа - единият, с който ще назначи служебно държавно управление и другият - с който ще разпусне Народно събрание и ще дефинира датата на идващите избори. „ От думите, които президентът сподели преди, може да чакаме при започване на идната седмица президентът да издаде тези два указа и изборите да бъдат респективно на 2 октомври ".

Ориентировъчно служебният кабинет ще извършва функционалностите си към 3 месеца, изясни Киселова. „ Служебното държавно управление, когато действа, няма Народно събрание, т.е. всички тези въпроси, по които ще има потребност от Народно събрание, не би трябвало да ги взима като решение. "

Относно връщането на Ивано Иванов на поста ръководител на КЕВР, Киселова сподели, че би трябвало да се подсигурява естественото действие на всеки един държавен орган. „ Другият въпрос - за качеството на работа на Народно събрание е доста по-сериозен. И в случай че би трябвало да сме почтени, можем да забележим поредност от Народни събрания, които са ялови от позиция на това, което могат да свършат - не се конституираха органи, не се подмени съставът на тези с изминал мандат, малко законопроекти бяха импортирани. И съгласно мен водещата парламентарна група би трябвало да премисли и оцени хората, на които е разчитала ".

Според мен казусът се корени в политическите партии, свикнахме да виждаме планове, които се появяват като Халеева комета и отиват в небитието, съобщи Киселова. „ Най-адекватно се държаха систематичните партии ".

Според мен към този момент е образувано служебното държавно управление, и не - не съм получила покана, с цел да вземам участие в това служебно държавно управление, добави Киселова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР