В предаването Още от деня“ по БНТ Андрей Янкулов каза,

...
В предаването Още от деня“ по БНТ Андрей Янкулов каза,
Коментари Харесай

Андрей Янкулов, АКФ: Взривът до кортежа на Гешев отекна с невиждани последици в ръководството на прокуратурата

В предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия Андрей Янкулов сподели, че е мъчно да се пояснява опълчването сред Борислав Сарафов и основния прокурор Иван Гешев. „ Може да се окаже, че това е един краткотраен спор и че няма никакви разминавания сред шефа на Национална следствена служба и основния прокурор “.

" Досега не сме виждали такова несъгласие по висшите етажи на прокуратурата. Г-н Сарафов постоянно е бил до господин Гешев. Думите на господин Сарафов са един невиждан укор към основния прокурор. Той би трябвало да изясни думите си и това би трябвало да се случи пред Висш съдебен съвет. Г-н Сарафов разгласи, че Иван Гешев се е намесил директно в следствието на атентата. Това пробужда доста подозрения по отношение на честността и прозрачността на следствието на случая. Висш съдебен съвет би трябвало да се заинтересува по тази тематика, само че не мисля, че това ще се случи. Този Висш съдебен съвет е посочил, че няма интерес към огромни кавги в правосъдната система ", даде образец той.

" За мен изказванията, че с измененията в Наказателно-процесуален кодекс се цели преодоляване на прокуратурата за политически цели са безпочвени. Рано или късно би трябвало да пристъпим към тези промени. Номинацията ми в проектокабинета " Денков " е в ролята ми на специалист. Аз съм политически безпристрастен и постоянно съм бил подобен. Не мога да разясня тематиката за номинацията на Мария Габриел за министър председател и дали още веднъж ще бъда номиниран в един кабинет с първия мандат ", сподели още Янкулов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР