В предаването Лице в лице по БТВ Юлиан Попов, каза

...
В предаването Лице в лице по БТВ Юлиан Попов, каза
Коментари Харесай

Юлиан Попов: Проблемът с миризмата в Разград е, че не може да бъде обработена и регистрирана

В предаването „ Лице в лице " по БТВ Юлиан Попов, сподели че казусът с миризмата в Разград е, че не може да бъде обработена и записана, само че тя не вреди непосредствено върху околната среда.

Могат да се засекат веществата, които образуват миризмата. Този въпрос би трябвало да се уреди законово. Ние сме решени да работим за неговото решение, само че ще бъде комплицирано, този въпрос не е решен и на европейско равнище, съобщи Попов.

По думите е допустимо е две измервателни станции да демонстрират разнообразни стойности. Това не са станции на Регионална инспекция за опазване на околната среда, това са европейски станции, те са интернационално сертифицирани. Това, което демонстрира формалната станция, не може да бъде подправено, уточни екоминистърът.

Той разгласи, че ще отиде в Разград, с цел да се запознае с казуса. Ще отида там, с цел да ме ругаят на място. На европейско ниво се работи интензивно, с цел да се реши въпроса, добави Юлиян Попов.

Министърът увери, че няма замърсяване на Черно море след взривяването на язовир " Нова Каховка " в Украйна.

Апелирам да се има вяра малко повече на институциите. Министерство на околната среда и водите разгласява тествана информация. Нашият ангажимент не към избрани хотели, а към хората. Когато има нещо, ние го споделяме. Няма криене, акцентира Попов.

Той означи, че в български медии се популяризира хибридна съветска агитация по тематиката.

По думите му съветски телевизионни водещи непосредствено приканват казусът да се употребява, с цел да се провалят летните сезони в Румъния и България, което да докара до неодобрение и апели да се поддържа съветската агитация за войната в Украйна.

Според него казусът с излъчванията на стандартните източници на сила - въглищата, не може да бъде решен.

Решението е пазарът, тъй като той изтласква този вид централи. Тези централи би трябвало да бъдат сменени посредством енергийна успеваемост. Това е проблем в България - че би трябвало да увеличим доста енергийната успеваемост. Това може да стане и с увеличение на трансграничната съгласуваност, когато имаме трансгранична мрежа, която се разпростра на хиляди километри, тогава неравномерността се балансира. Трябва да се усъвършенства капиталовата среда у нас, тъй като вложителите имат голям интерес да влагат във възобновими енергийни източници и в енергийна успеваемост, съобщи министърът на околната среда и водите.

Няма действителна заплаха България да загуби пари по Плана за възобновяване и резистентност в региона на екологията, сподели още Юлиян Попов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР