В предаването Лице в лице“ по Бтв Цвета Рангелова, каза

...
В предаването Лице в лице“ по Бтв Цвета Рангелова, каза
Коментари Харесай

Рангелова от „Възраждане“: Имаме наши предложения за промени в Закона за съдебната власт

В предаването „ Лице в лице “ по Бтв Цвета Рангелова, сподели че имат лично предложение за промени в Закона за правосъдната власт, свързани с контрола и отчетността на основния прокурор, което не изисква конституционни промени.

Тя добави, че няма да поддържат препоръчаните законови промени от Министерски съвет, които на 90% се препокриват с предложенията на „ Демократична България “.

Цвета Рангелова, която е правист по обучение, разяснява отношението на „ Възраждане “ към предлаганата правосъдна промяна от служебния правосъден министър Крум Зарков. Тя сподели, че е обезпокоена от това, че Планът за възобновяване след пандемията се обвързва с приемането на избрани закони в региона на правораздаването.

„ Който поръчва несъмнено законодателство, чака и избрани резултати “, вметна тя и разясни, че правосъдната промяна не трябва да е политически спор и не трябва да се прави небрежно - за два месеца „ в границите на живота на един парламент “.

„ Не е наша идея да бутаме или да не бутаме монументи. Нашата идея по-скоро е да опазим културно-историческото си завещание. Паметникът на Съветската войска е един исторически извор и носи информация за историята такава, каквато е била. Той би трябвало да остане за идващите генерации – дано те да вадят своите уроци “, сподели още тя.

Цвета Рангелова акцентира, че референдумът, който „ Възраждане “ инициира за влизането ни в еврозоната, е по-скоро ориентиран към политиците. Според нея те би трябвало да се научат, да се допитват до хората – изключително по значими въпроси. „ Дали ще приемем еврото и ще се лишим от нашия паричен суверенитет е извънредно значим въпрос и българите би трябвало да бъдат запитани “, сподели още тя.

Трудно ще е, само че служебното държавно управление може да се оправи с предоговарянето на Плана за възобновяване, счита представителят на „ Възраждане “

Кандидатът за народен представител на партия „ Възраждане “ посочи, че въпросът не е дали да приемем еврото, а по кое време да стане това. „ Ние обвързваме въпроса на този референдум с настоящата икономическа обстановка в страната. От отчета на финансовия министър излиза наяве, че ние не сме подготвени да създадем тази крачка “, добави тя.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР