В предаването Лице в лице по бТВ Иво Мирчев, каза

...
В предаването Лице в лице по бТВ Иво Мирчев, каза
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Оборудването за АЕЦ „Белене“ струва над 1 милиард лева

В предаването „ Лице в лице " по бТВ Иво Мирчев, сподели че от 6 месеца текат диалози оборудването за АЕЦ „ Белене " да бъдат дадени на Украйна. „ Вчера сътрудника Добрев от ГЕРБ инициира на парламентарно равнище, само че главната работа е в Министерски съвет. Колегите от ГЕРБ написаха част от мотивировката. Това е дълъг развой, който служебното държавно управление не го докара до край ".

Оборудването си е там, то коства сигурно над 1 милиард - цялото съоръжение за АЕЦ „ Белене ", което до този миг е доставено, изясни Мирчев. „ Това, което би трябвало да се случи, сега това съоръжение няма какво да го вършим и в избрана степен то не коства доста, тъй като Русия е под наказания. В Украйна имат една съвсем приключена, на която им би трябвало нашият пакет. АЕЦ „ Белене " няма и не може да съществува, тя е един корупционен план. Ние желаеме да кажем стоп на това. "

5 милиарда ни е платила Украйна до момента за муниции и въоръжение, по същия метод ще може да се разплати и за нуклеарното съоръжение, добави Мирчев. „ Ако не го създадем това, ние ще останем с едно остаряло желязо. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР