В правосъдното министерство работна група обсъжда създаването на правила за

...
В правосъдното министерство работна група обсъжда създаването на правила за
Коментари Харесай

Работна група обсъжда правила за разследване на тримата големи

В правосъдното министерство работна група разисква основаването на правила за следствие и търсене на наказателна отговорност от " тримата огромни " в правосъдната власт - ръководителите на Върховния касационен съд, Върховния административен съд и основния прокурор. Безпрецедентно съвещанието се излъчва в действително време на уеб страницата на ведомството.

Правосъдния министър предлага позволение за следствие на някой от " тримата огромни " да дава пленума на Висшия правосъден съвет с болшинство от най-малко 17 гласа от 25 членове на съвета.

Предложение за следствие могат да вършат министърът на правораздаването, както и не по-малко от трима членове на съдийската гилдия за ръководителите на висши съдилища или пък на прокурорската гилдия за основния прокурор. Висш съдебен съвет взима решение за краткотрайното им премахване от служба. Компетентни да проверяват " тримата огромни " ще бъдат Софийската градска прокуратура и Специализираната прокуратура. Предлагат се и особени правила за определянето на правосъдните сформира, които ще гледат делата, както и периоди за изговаряне по тях.
 Дебат по концепцията за следствие на Дебат по концепцията за следствие на "тримата огромни " в правосъдната власт
Правосъдното министерство с спор за основаването на правила за следствие и търсене на наказателна отговорност от "тримата огромни " в правосъдната власт...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР