В правителството се държат като демагози с крайно лицемерна позиция

...
В правителството се държат като демагози с крайно лицемерна позиция
Коментари Харесай

Христо Гаджев: Управляващите признават с половин уста, че се изнася оръжие

В държавното управление се държат като демагози с извънредно лицемерна позиция - от една страна, не желаят да изпращаме оръжие в Украйна, от друга - изпращаме под масата.

Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

Представители на ръководещите към този момент с половин уста признават, че се изнася оръжие. По закон, страната би трябвало да знае кой е крайният консуматор, безапелационен е Гаджев. И щом са издадени разрешителни за това оръжие, значи се знае къде отива, добави той.

Никога България не е казвала, че не изнася оръжие. Никога не сме имали такава лицемерна позиция, каквато имаме сега. Българското държавно управление е раздвоено по тематиката дали би трябвало да даде или не.

Очевидно, от два месеца държавното управление и госпожа Нинова продават оръжие, безапелационен е той.

Дали ще желаеме нещо в подмяна или даването ще е безплатно - това към този момент е работа на държавното управление да го контракти, изясни Гаджев.

Той се съмнява, че при гласуването в пленарната зала ще бъде подкрепено предлагането на ГЕРБ.

Реално, Министерски съвет може да вземе това решение независимо. Не му би трябвало глоба на Народното събрание, акцентира Гаджев. Тоест, аз не мисля, че ще има някакъв резултат, тъй като чакам след решението на Народно събрание занапред Министерски съвет да стартира да проучва можем ли да изпращаме оръжие или не.

Изнасяме оръжие за стотици милиони в Украйна и явно към този момент никой от ръководещите не се свени да го споделя, добави депутатът от ГЕРБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР