В поздравление по случай мюсюлманския празник Рамазан байрам, който започва

...
В поздравление по случай мюсюлманския празник Рамазан байрам, който започва
Коментари Харесай

Ердоган обеща правителството да се справи с проблемите на инфлацията и поскъпването на живота

В приветствие по случай мюсюлманския празник Рамазан байрам, който стартира на следващия ден, турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че проблемите с инфлацията и повишаването на разноските за живот ще бъдат решени. 

“Въпросите, по които сме най-чувствителни, са на икономическия фронт - битката против високата инфлация и повишаването на разноските за живот. Решени сме да се оправим с тези проблеми, които надълбоко ни нараняват като нация. Очакваме през втората половина на тази година да се видят по-ясно позитивните резултати от икономическата стратегия, която прилагаме. Предстоят ни 4 години без избори. Ще използваме този интервал за постигането на тези цели ”, съобщи турският президент Реджеп Тайип Ердоган в особено приветствие, което огласи посредством турските медии по случай Рамазан байрам, който стартира на следващия ден и ще продължи до събота.

Поздравявайки мюсюлманите в Турция и в целия свят с настъпващия празник, Ердоган подчертава на солидарността на турския народ с народа на Палестина.

“Ние показахме, че мощно поддържаме палестинския народ в тези сложни времена. Общото количество помощи, които сме изпратили в района досега, надвишава 45 хиляди тона. С Божията воля, ние ще продължим нашата поддръжка, до момента в който кръвопролитието в Газа спре и нашите палестински братя получат свободна палестинска страна със столица Източен Йерусалим, основаваща се в границите от 1967 година ”, уточни Ердоган.

Турският държавен глава сподели още, че битката против терористичните групировки, като Кюрдската работническа партия (ПКК), формация ФЕТО, ислямистката ДАЕШ и други, ще продължи с всички сили.

“Със съзнанието, че Турция е нашата обща татковина и демокрацията е нашата обща полезност, се надявам всички да работим интензивно, да произвеждаме и да творим. Няма прекъсване, няма отмора, няма отдих за нас, до момента в който не осъществяваме нашата визия за века на Турция. Моля се Бог да ни помогне. Нека превърнем духовния климат на Рамазан байрам във опция за разрешаване на несгодите, да донесе благополучие и мир на угнетените хора по света. Честит байрам ”, съобщи Ердоган. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР